VIDEO ⟩ Rajale pääsenud koer kukutas Giro suurfavoriidi

Postimees Sport
Copy
Remco Evenepoel jäi pärast kukkumist mõneks ajaks maha lebama.
Remco Evenepoel jäi pärast kukkumist mõneks ajaks maha lebama. Foto: LUCA BETTINI/AFP/SCANPIX

Itaalia velotuuri viies etapp oli õnnetu ühele suurfavoriidile Remco Evenepoelile (Soudal-QuickStep), kes kukkus koguni kahel korral.

Vihmasajus peetud 172 kilomeetri pikkune etapp lõppes grupifinišiga, kus näitas parimat minekut austraallane Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck). Teise koha teenis Jonathan Milan (Bahrain Victorious) ja kolmanda Mads Pedersen (Trek-Segafredo)

Võidusõitu jäävad aga meenutama mitmed kukkumised. Giro avaetapi võitnud ning kuni neljanda etapi liidrisärki kandnud Evenepoel kukkus sõidu jooksul koguni kaks korda.

Neist märkimisväärsem on kukkumine, mis juhtus 152 km enne finišit ning selle põhjustas rajale pääsenud koer. Evenepoel jäi pärast kukkumist, milles osalesid veel mitmed teisedki ratturid, raja äärde lebama ning sai arstliku abi, mille järel istus taas sadulasse. Kuigi kaotust liidritega kogunes kaks minutit, sõitis Giro üks suurfavoriitidest selle tiimikaaslaste abiga kiiresti tagasi.

Üks kukkumine juhtus ka finišisirgel, kui sprinterid heitlesid võidu eest. Kukkujatest nimekaim oli Mark Cavendish (Astana), kes libises üle finišijoone viiendana.

Rein Taaramäe (Intermarché-Circus-Wanty) lõpetas viienda etapi 153. kohaga (+3.58).

Itaalia velotuuri üldliidrina jätkab Andreas Leknessund (Team DSM), Evenepoel kaotab talle 28 ja Aurelien Paret-Peintre (AG2R) 30 sekundiga. Taaramäe on 90. kohal (+22.52).

Results powered by FirstCycling.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles