Putinile lojaalne olümpiavõitja ülistas taas Venemaa režiimi (2)

Christopher Krutto
Copy
Veronika Stepanova (paremal ja Valdimir Putin.
Veronika Stepanova (paremal ja Valdimir Putin. Foto: Vladimir Astapkovich/AP/Scanpix

Venemaa murdmaasuusataja Veronika Stepanova, kes on korduvalt avaldanud suurt toetust president Vladimir Putinile, ülistas taas Ukraina vastu verist sõda alustanud riigi juhtkonda.

Üleeile tähistasid venelased Moskvas võidupüha, mille raames peeti Punasel väljakul ka paraad. Tõsi, tänavu oli see võrreldes varasemate aastatega palju tagasihoidlikum.

Kohal oli ka 22-aastane Stepanova, kes tegi paraadist ühismeediasse ülistava postituse. «Täna nägin ma selle riigi tõelist eliiti. Mul oli au olla nendega koos Punase väljaku paraadil. Teist eliiti meil pole,» kirjutas ta oma postituses.

«Täna on tsivilisatsioon taas otsustavas pöördepunktis,» ütles Putin paraadil, millest võtsid osa ka sõjaveteranid ja Ukrainas võitlevad sõdurid. «Meie isamaa vastu on vallandatud sõda,» lisas ta.

«Kuid me oleme löönud tagasi rahvusvahelise terrorismi, me kaitseme Donbassi elanikke, tagame oma julgeolekut,» ütles Putin.

Murdmaasuusataja Stepanova on korduvalt kaitsnud nii Putinit kui ka õigustanud Venemaa agressiooni Ukraina vastu. Pekingi olümpial võitis ta naiste teatesõidus Venemaa naiskonnaga kulla.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles