Klavan Euroopa Liiga loosist: saime kõige raskema vastase

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan
Ragnar Klavan Foto: SCANPIX

Ragnar Klavan, kelle kodumeeskond AZ Alkmaar loositi Euroopa Liiga veerandfinaalis kokku Hispaania tippklubi Valenciaga, hindab vastast võimalikest kõige raskemaks.

«Kui küsida, kas saime raskeima vastase, siis vastus on jah,» sõnas Klavan. «Oleks parem, kui suutnuksime kõiki kolme Hispaania klubi vältida. Nende mängu on tõeliselt hea vaadata. Parema meelega mängiksime Schalke või Hannoveriga. Samas olnuks ka igav, kui oleks pidanud näiteks uuesti Ukrainasse sõitma. Valencia on raske vastane, aga ilus. Viskasime meeskonnakaaslastega juba nalja, et parem on neid siin võita, siis on finaalis lihtsam!»

AZ peab tänavu tõsiselt rabama kolmel rindel, sest lisaks Euroopa Liigas veerandfinaali jõudmisele hoitakse liidrikohta Hollandi meistriliigas ning vähem kui nädala pärast ootab ees karikasarja poolfinaal Klavani endise koduklubi Almelo Heraclese vastu.

Meeskond pole siiski ühtki sarja teistest kõrgemale seadnud. «Hooaja alguses oli meil eesmärgiks jõuda Euroopa Liiga kohale ja pääseda eurosarjas alagrupist edasi,» ütles Klavan. «Mõlemast oleme praegu kõvasti ette jõudnud. Hooajal, kui mina siia klubisse tulin, Euroopas ei mängitud ja karikasarjast kukkusime kiirelt välja, nii et saime meistriks tulles keskenduda ainult liigale,» sõnas Klavan.

«Koormus on suur, kaks mängu nädalas, aga praegu peame vastu ja meeskond on heas vormis. Loodetavasti saame hooaja lõpus ikka mingi auhinna ka pea kohale tõsta ega jää kõigist kolmest karikast ilma. Väsimuse tõttu on aga risk selleks kindlasti olemas,» ütles Klavan.

Eestlase mänguaeg on sel hooajal mullusest napim, kuid seal näeb Klavan ka enda süüd. «Saab nuriseda ja olukord võiks parem olla, aga pean endale aru andma, mis olukorras oleme. Pean ka enda pea peale tuhka raputama – sain hooaja alguses vigastada ja teine keskkaitsja kasutas selle olukorra ära. Ma ei saa ju ka minna treeneri juurde ütlema, et pane mind mängu, kui teine mees hästi mängib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles