Suri poksitalent, kes viimase matši võidust enam ise ei kuulnud

Christopher Krutto
Copy
Kenneth Egano.
Kenneth Egano. Foto: Instagram @keth_eltiribli

Filipiinidel juhtus traagiline vahejuhtum, kui poksija Kenneth Egano sai küll ringis võidu, kuid otsust enam ei kuulnud ning suri hiljem haiglas.

Nimelt võitles 22-aastane Egano laupäeval Jason Faculariniga ning tal õnnestus kaheksaraundine matš võita. Kusjuures korra löödi ta pikali, kuid ta suutis uuesti tõusta.

Samal ajal, kui poksijad, nende taustajõud ja fännid ootasid kohtunikke otsust, kukkus Egano oma nurgas kokku. Ta viidi otse haiglasse ning tal ei õnnestunudki kuulda, kuidas kohtunikud ta võitjaks kuulutasid.

Poksijal tuvastati ajuverejooks ning ta langes koomasse. Võistluse korraldanud poksilegend Manny Pacquaio lubas tasuda omast taskust kõik Egano haiglaraviarved, kuid noormees enam koomast ei ärganud ning kolmapäeval kuulutati ta surnuks.

«Pole midagi kallimat kui inimelu. Poks on ohtlik spordiala. Võitlejad väärivad palju austust. Teistel spordialadel võid lõbutseda, aga poksis lõbu ei ole,» sõnas Pacquaio järelhüüdes.

Egano alustas oma karjääri 2019. aastal, kuid pidi peagi võtma kaheaastase pausi. Pärast tagasitulekut võitles ta kolmekuise intervalliga. Tema karjääri saldoks jäi seitse võitu ja üks kaotus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles