MM-sarjaga võib liituda ralli troopikasaarel

Karl Mihkel Eller
Copy
Kanaari saarte ralli on neli korda võitnud venelane Aleksei Lukjanuk.
Kanaari saarte ralli on neli korda võitnud venelane Aleksei Lukjanuk. Foto: Imago Images/Panoramic/Scanpix

Ralli MM-sarjas on sel hooajal 13 etappi, kuid ukse taga on pikk rivi võistlustest, mis soovivad lähiaastatel WRC-ga liituda. Üheks neist on Kanaari saarte ralli, mis soovib endale saada Hispaania MM-etapi korraldusõiguse hiljemalt 2025. aastal.

Ralli on Hispaanias populaarne, kuid vaatamata sellele ei kuulu tänavusse kalendrisse selle riigi võistlust. Seda kohta pikalt enda käes hoidnud Kataloonia haub küll plaanid MM-sarja naasmiseks, kuid tundub, et riigisiseselt on neile konkurentsi pakkuma Kanaari saared.

Atlandi ookeanis paikneval troopikasaarel on ralli sisuliselt rahvussport, millele saab populaarsuselt vastu vaid jalgpall, kirjutab Hispaania ajaleht AS. Nii soovivadki praegu EM-rallit võõrustavad Kanaari saarte ralli korraldajad lähiaastatel MM-sarja trügida.

«Kanaari saarte ralli juht Germán Morales alustas WRCga läbirääkimisi MM-etapi korraldamiseks juba eelmisel aastal. See töö jätkub saare võimude toel, kes suhtuvad projekti väga positiivselt,» kirjutas AS.

Idee on korraldada Gran Canarial MM-etapp 2025. aastal ning kindlasti ka aasta hiljem, mil kuulsusrikka ajalooga rallivõistlus toimub 50. korda. Kanaari saarte ralli võitjate nimekirjast leiame näiteks Didier Aurioli, Gilles Panizzi, Aleksei Lukjanuki, Adrien Fourmaux, kõige rohkem ehk viis korda (1985-1989) võitis ralli Hispaania El Matador ehk Carlos Sainz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles