Kes saab Breeni koha endale? Hyundai tiimipealik avas tausta

Karl Mihkel Eller
Copy
Vasakult: Craig Breen, Hyundai tiimimänedžer Pablo Marcos ja Cyril Abiteboul.
Vasakult: Craig Breen, Hyundai tiimimänedžer Pablo Marcos ja Cyril Abiteboul. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai rallimeeskonna sõitja Craig Breen hukkus eelmisel kuul testisõidul ning kui eelmisel MM-etapil Horvaatias oli Hyundai seetõttu rajal kahe autoga, siis edaspidi on Lõuna-Korea meeskond esindatud kolme autoga. Portugalis istub kolmandas autos Dani Sordo, kuid Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul kinnitas, et kogenud hispaanlane ei sõida kaasa tervet hooaega. Abiteboul kergitas natuke tulevikus osas saladuseloori ja kinnitas, et meeskond tahab leida sõitjat, kellega sõlmida pikaajaline leping.

Hyundai meeskonna autod kannavad ka sel nädalal toimuval Portugali MM-rallil Craig Breenile pühendatud sümboolikat. Kuigi lein ja kurbus ei kao nii pea, siis elu läheb edasi ning Hyundai on alustanud tulevikuplaanide tegemist. Alates 2014. aastast Hyundaisse kuuluv Sordo on viimase viis aastat sõitnud osalise koormusega ning Abitebouli kinnitusel jätkub see ka tänavu. See tähendab, et meeskond otsib neljandat sõitjat – kes võiks selle koha endale napsata?

Selle aasta alguses Hyundai rallitiimi juhtimise üle võtnud Abiteboul ütles Autosportile antud intervjuus, et meeskond keskendub uue sõitja värbamisel pikaajalisele tulevikule. «Üks asi, mida võin kinnitada, on see, et Dani ei osale kõigil MM-rallidel ja meie koosseis tehakse teatavaks õigel ajal ja selle kallal töötatakse,» ütles Abiteboul.

Cyril Abiteboul.
Cyril Abiteboul. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

«Ainus, mida võin öelda, on see, et me ei vaata ainult seda aastat, vaid vaatame seda, kus tahame olla järgmisel ja ülejärgmisel aastal. Meil on lootus ja ootus jätkata MM-sarjas pikas perspektiivis, mistõttu saame seda sõitjate rivistuse küsimust ülejäänud hooajal vaadata ainult pikaajalise otsusena,» lisas prantslane.

Nimedest käis intervjuus läbi vaid Kris Meeke, kes on kuni käimasoleva hooaja lõpuni võtnud endale Breenist vabaks jäänud koha Portugali meistrivõistlustel, kus Breen pidi osalema kohalikus Hyundai meeskonnas.

Samas ei välistanud Abiteboul, et ka Meeke võib Hyundai põhimeeskonda kuuluda, kuid jättis ukse lahtiseks ka noorematele sõitjatele. «Teatud stsenaariumi korral võiks Kris kõne alla tulla, kuid meil on palju erinevaid plaane. Olen hämmastunud sellest, kui raske on sõitjatel Rally2-autost Rally1-le liikuda. Ma arvan, et see peab meie strateegias kajastuma,» ei välistanud Abiteboul ka mõne WRC2-sarjas tegusid tegeva sõitja värbamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles