Rõõmuuudis teistele: venelased võivad vehklemise MMi boikoteerida

Christopher Krutto
Copy
Venemaa vehkleja. Pilt on illustratiivne.
Venemaa vehkleja. Pilt on illustratiivne. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Juulis peetakse vehklemise MM, kust rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) otsustas kõrvaldada mitmed Venemaa armee spordiklubi CSKA-ga seotud vehklejad. Nüüd kaaluvad venelased võistluse täielikku boikoteerimist.

Märtsi lõpus teatas rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), et Venemaa ja Valgevene sportlased peaks lubatama individuaalsete sportlastena taas võistlusareenile. Lisaks neutraalsusnõudele oli välja toodud, et neil ei tohi olla seoseid sõjaväe ja muude riiklike julgeolekuasutustega.

Seega otsustas FIE neljapäeval, et MMile ei lasta Venemaa armee spordiklubidega seotud vehklejaid. Kõrvale peaksid näiteks jääma olümpiakullad Jana Jegorjan, Sofia Velikaja, Olga Nikitina ning Venemaa olümpiakomitee presidendi Stanislav Pozdnjakovi tütar Sofia Pozdnjakova, kes on kõik CSKA-ga seotud.

Nii teatasi Pozdnjakov Venemaa riiklikule uudisteagentuurile TASS, et venelasi tuleks teistega võrdselt kohelda, sest vastasel juhul kavatsevad venelased rahvusvahelisi võistlusi boikoteerida. See tähendaks, et lisaks MMile jätaksid venelased vahele ka Pekingi olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles