VIDEO Päev läbi? Tänaku tiimikaaslane otsis katse lõpus autost paaniliselt tulekahju

Postimees Sport
Copy
Pierre-Louis Loubet.
Pierre-Louis Loubet. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Autoralli MM-sarja hooaja viies etapp Portugalis algas M-Spordi sõitja Pierre-Louis Loubet jaoks katsevõiduga, kuid kolmanda kiiruskatse järel pidi ta auto juures kasutama tulekustutit.

Ott Tänaku tiimikaaslane tegi Portugali rallile ideaalse alguse, kuid järgneval kahel katsel tippudega päris samas tempos enam ei kulgenud. Kolmanda kiiruskatse lõpp nägi välja juba katastroofiline.

Nimelt oli pärast katset näha, et Loubet oli autos närviline ning ta kihutas katse lõpus olevast kontrollpunktist mööda, hüppas koos kaardilugeja Nicolas Gilsouliga autost välja ning koos hakati otsima tulekahjut.

Lõpuks lastigi mitmesse kohta autosse tulekustutit, kuigi lahtiseid leeke ei paistnud. Küll kumas Loubet hoiakust välja, et ilmselt on tema jaoks rallipäev läbi. Eriti keeruliseks teeb olukorra see, et reedel lõunast hoolduspausi ei ole ning sõitjad saavad rehvivahetustsoonis masinaga minimaalselt tööd teha.

«Ma ei tea, mis juhtus. Auto läks kilomeeter enne lõppu põlema. Kaotasin natuke aega. Arvan, et seni läks mul hästi. Ma ei saa midagi teha. Juba katsel oli auto kummaline. Meil pole tänavu õnne. Pöörane,» sõnas Loubet pärast WRC All Live'i eetris.

«Raske on midagi täpselt öelda, sest ta alles liigub rehvivahetuse tsooni. Ilmselt on tegemist summutiga seotud probleemiga. Miks see juhtus? Pole 100 protsenti kindel, aga ilmselt võis autos mõni [summuti lähedal olnud] asi süttida. Tõsi, leeki telepildist näha polnud,» andis esmase analüüsi M-Spordi tiimipealik Richard Millener.

Kolme katse järel juhib rallit Tänak, kes edestab teisel kohal sõitvat Kalle Rovanperät (Toyota) kolme sekundiga. Kolmas on Hyundai piloot Dani Sordo (+3,6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles