Meeletu spurdi teinud Kullamäe ja Lietkabelis alustasid Leedus sõelmänge võidukalt

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristian Kullamäe palliga.
Kristian Kullamäe palliga. Foto: BC 7bet-Lietkabelis Panevėžys/Facebook

Leedu korvpalli kõrgliigas on käes sõelmängud. Eesti korvpallikoondise tagamängija Kristian Kullamäe ja Panevėžyse Lietkabelis alustasid veerandfinaalseeriat 85:73 võiduga Utena Juventuse üle.

Lietkabelis läks sõelmängudele vastu väga hea emotsiooniga, kuna põhihooaeg lõpetati seitsmemängulise võiduseeriga. Seejuures alistati viimases voorus ka Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris.

Siiski Juventus nende elu koduväljakul kergeks ei teinud. Üllataval kombel suutsid just külalised kohtumise alguses initsiatiivi haarata ja suure eduseisu kätte võidelda. Kui avaveerand lõppes 18:18 viigiga, siis pikemale poolajapausile mindi külaliste 45:36 eduseisul.

Kolmanda veerandaja alguses suutis Juventus juba 14 punktiga juhtima asuda ning kõik näis nende tahtmist mööda minevat. Kodumeeskond võttis suures kaotusseisus jalad kõhu alt välja ning ühtäkki tehti 33:11 vahespurt. See andis neile hea emotsiooni kätte ning nõnda teeniti lõpuks väga kindel 85:73 võit.

Võitjate edukaimana viskasid Jorden Duffy ja Jamel Morris mõlemad 14 punkti. Kullamäe arvele jäi 25 minutiga 13 punkti, neli lauapalli ja neli korvisöötu.

Kolme võiduni peetav veerandfinaalseeria teine kohtumine peetakse 15. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles