VIDEO Eredalt säranud Siim-Sander Vene vedas Hapoeli Meistrite liiga finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: fiba

Korvpalli Meistrite liigas selgus esimene finalist. Malagas toimuval finaalturniiril alistas Siim-Sander Vene ja Jeruusalemma Hapoel 69:68 Tenerife.

Meistrite liiga finaalturniir mängitakse see aasta Malagas ning nõnda oli esimeses poolfinaalis selge soosik Tenerife, kes sai nautida suurt publikutuge.

Tenerife alustaski kohtumist oluliselt paremini ning teisel veerandil juhiti mängu 25:17. Hapoel toibus väga kiiresti ning teine neljandik lõpetati 17:5 vahespurdiga ja pikemale pausile mindi nõnda Iisraeli tippklubi kerges 34:30 eduseisus.

Teisel poolajal suutis Hapoel juba 15 punktiga juhtima pääseda, aga ikkagi oli Tenerifel vastus olemas. Kui viimasele veerandajale mindi vastu Hapoeli 10-punktilises eduseisus, siis mõne minutiga oli Tenerife 65:61 juhtimas. Õnneks oli Hapoelil võtta Siim-Sander Vene, kes viimastel minutitel peaaegu eksimatult tabas. Kõige tähtsama viske pani eestlane sisse 46,7 sekundit enne lõppu, kui ta kaugviske koos veaga tabas. Vene punktid tõid tabloole 67:67 viigi.

Viimastel rünnakutel õnnestus Tenerifel üks vabavise sisse visata, ent Hapoeli võiduviske eest hoolitses Khadeen Carrington. Nõnda mängib Hapoel sel hooajal Meistrite liiga finaalis.

Hapoeli edukaimana tõigi võiduviske eest hoolitsenud Carrington 19 punkti. Eredalt säras ka Vene, kelle arvele jäi 16 minutiga 15 punkti. Seejuures tõi Eesti koondislane 11 silma viimasel veerandajal.

Meistrite liiga teise finalisti selgitavad Malaga Unicaja ja Bonn Telekom Baskets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles