ANALÜÜS Kas juba kaheksa aastat kuival olev Tartu võib taas unistada korvpallitiitlist?

Ville Arike
, reporter
Copy
Tartu meeskond koos kodupublikuga juubeldamas finaali jõudmise üle.
Tartu meeskond koos kodupublikuga juubeldamas finaali jõudmise üle. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Taasiseseisvunud Eesti klubikorvpalli kuldseim aeg oli perioodil 2005–2015, mil BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock ergutasid teineteist üha kõrgemale, nende tuules sai vahepeal korraliku lennu mõni teinegi. Just aastasse 2015 jääb tartlaste viimane kodune meistritiitel. Taaralinna fännidel on täitsa põhjust küsida: millal jälle?

Tegelikult algas Tartu langus juba pärast 2010. aastat. Toonane hooaeg oli fantastiline, sest Kalev/Cramo jäi põhiturniiril suisa neljandaks ja läks tartlastega kokku juba poolfinaalis. Teise finalisti selgitasid sama mälestusväärses lahingus Rakvere Tarvas ja TTÜ, saateks treenerite Andres Sõbra ja Aivar Kuusmaa värvikad kommentaarid. Finaalis võitis Tarvas Tartu vastu kaks esimest mängu, kuid siis sai kumm tühjaks.

2011. aastast algas aga Kalev/Cramo valitsemisaeg. Tegelikult oli Kalevil hooajal 2014/15 koos oma ajaloo üks paremaid meeskondi, mis esines suurepäraselt VTB Ühisliigas. Koduses finaalis võideti Tartu vastu taas esimene mäng. Ning teise keskpaigas lõigati miski äkitselt kui noaga katki. Ühtäkki leidis Tartu vasturohu, Kalev sellele enam mitte. Neli mängu järjest läksid sisuliselt ühtemoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles