VIDEO ⟩ Valitsevate meistrite alistamisega ajalugu teinud LeBron James vedas Lakersi konverentsifinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
LeBron James.
LeBron James. Foto: AP Photo/Ashley Landis/SCANPIX

Korvpalliliigas NBA selgus teine finalist Läänekonverentsis. Denver Nuggetsi kõval võttis koha sisse Los Angeles Lakers, kes alistas põnevas seerias 4:2 valitseva meistri Golden State Warriorsi. Viimases kohtumises teenis Lakers 122:101 võidu.

Alles läbi play-in-kohtumiste kohamängudele pääsenud Lakers on tänaseks murdnud maha nii teise asetusega Memphis Grizzliese kui ka valitseva meistri Golden State Warriorsi. Lakersist sai läbi ajaloo teine meeskond, kes suutnud seitsmendat asetust omades konverentsifinaali purjetada. 1987. aastal sai sellega hakkama Seattle SuperSonics.

Seejuures kirjutas Lakersi liider LeBron James end veelgi säravamalt NBA ajalukku. 38-aastane tähtmängija on tänaseks võitnud play-offides 41 seeriat, mis tähistavad NBA rekordit. Varasemat tippmarki jagas ta koos teise Lakersi legendi Derek Fisheriga.

James on vaatamata sportlase kohta kõrgele vanusele näitamas suurepärast mängu. Play-offis peetud 12 kohtumise jooksul on keskmiselt tema arvele jäänud 23,4 punkti, 10 lauapalli ja 6,3 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles