Joobes peaga korda rikkunud surfarit ähvardab vanglakaristus, 40 piitsahoopi ja kits

Postimees Sport
Copy
Austraalia surfar Bodhi Mani Risby-Jones politsei pressikonverentsil.
Austraalia surfar Bodhi Mani Risby-Jones politsei pressikonverentsil. Foto: Pilt videost

Austraalia surfar Bodhi Mani Risby-Jones arreteeriti Indoneesias avaliku korra rikkumise eest. 22-aastane mees tõukas mootorrattalt maha kohaliku kaluri, viibis avalikus kohas joobes ja alasti ning teha ähvardab enam kui kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Sündmused rullusid lahti Simeulue saarel, mis kuulub Indoneesia ülikonservatiivsesse Acehi provintsi, kus kehtib šariaadiseadus (koraanil põhinev reeglistik). Piirkonnas on varasemalt toimunud juhtumeid, kus turiste on seaduste rikkumise eest piitsutatud. Selleks piisab alkoholi tarvitamisest, abieluvälisest seksist või abielurikkumisest.

Risby-Jonesi ähvardab süütegude eest 40 avalikku piitsahoopi ning lisaks veel kaks ja pool aastat vanglakaristust. Külavanem Suhardi Fleno kinnitas, et kohalike traditsioonide kohaselt peab külaelanikele loovutama kitse.

Nooruke surfar selgitas, et võttis hotellis ühe pitsi viina, kuid kuna oli terve pika päeva merel viibinud ja vähe vett joonud, siis hakkas alkohol kiiresti mõjuma. Risby-Jones tungis kallale hotelli turvstöötajale ja jooksis alasti tänavale.

Seejärel lükkas ta tänaval mootorrattalt maha kohaliku kaluri, kelle jalaluu läks katki ja ta vajas kukkumise järel 50 õmblust. Kohalikud olid austraallase korrarikkumistest häiritud, tungisid surfarile kallale.

«Juhtunust teades said kohalikud vihaseks ja panid hotellikompleksi peaaegu põlema. Õnneks suutsid kohalik politsei ja külavanem rahvahulga maha rahustada,» ütles politsei pressiesindaja.

«Mind löödi mitu korda ja kukkusin pikali, inimesed lõid mulle jalaga pähe. Kaotasin teadvuse,» kurtis Risby-Jones ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles