Rally Estonia pikaajaline leping MM-etapi korraldamiseks jäi valitsuse taha

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak 2022. aastal Eesti MM-etapil. Tänavu korraldatakse Eesti MM-ralli neljandat aastat järjest, kuid Rally Estonia kuulumine järgmise aasta MM-kalendrisse ei tundu tõenäoline.
Ott Tänak 2022. aastal Eesti MM-etapil. Tänavu korraldatakse Eesti MM-ralli neljandat aastat järjest, kuid Rally Estonia kuulumine järgmise aasta MM-kalendrisse ei tundu tõenäoline. Foto: Sander Ilvest

Rally Estonia kuulub tänavu neljandat aastat järjest autoralli MM-sarja kalendrisse, kuid tundub, et järgmiseks hooajaks neile sarjas kohta pole. Eesti Autospordi Liidu (EAL) president Toivo Asmer avaldas arvamust, et laual olnud nelja-aastase lepingu sõlmimine jäi Eesti valitsuse garantiide puudumise taha.

«Ma ei ole volitatud rääkima Rally Estonia korraldajate eest, kuid nii palju kui mul on infot, siis kindlasti ei jäänud (lepingu sõlmimine WRC Promoteriga – toim.) nende taha. Kindlasti pidanuks olema valitsuse garantiid, et see neli aastat oleks finantseeritud, aga seda garantiid ei saadud. Sellel on objektiivsed ja ka teistsugused põhjused, aga sellest on muidugi kahju,» ütles Asmer Vikerraadios «Spordipühapäeva» saates.

Eesti Autospordi Liidu president Toivo Asmer.
Eesti Autospordi Liidu president Toivo Asmer. Foto: Tairo Lutter

Vestlustest Rally Estonia korraldajatega on Asmer selgust saanud, et vähemalt EM-etapp toimub järgmisel aastal Eestis niikuinii, seda põhusel, et WRC-etapp toimub 2024. aastal Lätis. «Aga siin on ka variant, et miks ei võiks Läti, Eesti ja Soome olla [korraga MM-sarjas]. Ühtpidi võiks, tiimidel oleks lihtne, kui peetaks väike vahe ja mindaks edasi kõrval riikidesse. Aga ma arvan, et WRC Promoter ei neela seda alla. Sest neid riike, kes tahaks MM-etappi korraldada, on väga palju.»

EALi presidendi hinnangul võib MM-etapist ilma jäämine mõjuda järgmiste aastate jooksul Eesti autorallile pärssivalt, kuid mitte katastroofiliselt. Asmer leidis, et valitsuskoalitsiooni kokkulepe suurte spordivõistluste korraldamise finantseerimisel on tervitatav, kuid rahaline panus peab olema ürituse eelarvele vastav.

«Siin peab vaatama, et me ei pudistaks seda väikest raha niiviisi ära, et justkui mitmed saavad ja ühtpidi keegi ei saa. Et ei saa korralduse jaoks piisavalt vahendeid peale. Rally Estonia organisaatorid teevad välja palju tööd, et saada oma toetajate kaudu raha juurde. Valitsuse poolt on eraldatud ainult üks osa,» lisas kunagine regionaalminister Asmer, kes avaldas, et soovib varsti kohtuda kultuuriministriga, et arutada kaalukate autospordivõistluste Eestis korraldamise toetamise meetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles