JÄÄHOKI MM USA jätkas vastaste loputamist, võidurõõmu maitsesid ka Rootsi ja Kanada

Karl Mihkel Eller
Copy
Nick Bonino (keskel) lõi USA koondise eest täna kaks väravat.
Nick Bonino (keskel) lõi USA koondise eest täna kaks väravat. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Jäähoki maailmameistrivõistlustel toimus pühapäeval kuus mängu, kus võidurõõmu said maitsta favoriidid. Avamängus Soome alistanud USA purustas 7:1 Ungari, kolmel viimasel MMil medalita jäänud Rootsi tegi sotid selgeks Austriaga ja Kanada loputas Sloveeniat.

Riias ja Tamperes toimuval MMil oli täna võõrustajatel mänguvaba päev. Kaks mängu pidanud koondistest jätkavad täiseduga USA, Rootsi, Šveits, Kanada ja Tšehhi. Neist suureskoorilisema võidu võttis täna USA, alistades Ungari 7:1.

Avavoorus Soomet 4:1 võitnud USA sai teises mängus üllatuse osaliseks, kui jäi neljandal minutil kaotusseisu. Avakolmandik võideti aga 2:1, ning viimasele perioodile mingi vastu 4:1 eduseisus. Viimase 20 minutiga visati ungarlaste puuri veel kolm litrit.

Sarnase stsenaariumiga kulges Sloveenia ja Kanada vastasseis, mida asus kiiresti juhtima väikeriigi meeskond. Kanadalastel kulus viigiväravani jõudmiseks pea 20 minutit, kuid kui käsi soojaks saadi, visati teise kolmandikuga kolm väravat. Otsustaval perioodil visati veel kaks ja asuti juhtima 5:1, viimasel viiel minutil lubati Sloveenia veel üks värava tagasi visata.

Õhtuses kohtumises jätkas võitudelainel ka Rootsi, võites Tamperes 5:0 Austriat. Esmaspäeval toimub MMil neli kohtumist: Saksamaa läheb vastamisi USAga, Slovakkia Kanadaga, Tšehhi Lätiga ja Soome võõrustab igipõlist vastast Rootsit.

Teised pühapäevased mängud:

Prantsusmaa – Taani 3:4 (lisaaeg)

Norra – Šveits 0:3

Tšehhi – Kasahstan 5:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles