Mütsireegleid eiranud Sordo tekitas Hyundaile kopsaka rahatrahvi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dani Sordo saabus Portugali ralli poodiumile ebakorrektse peakattega.
Dani Sordo saabus Portugali ralli poodiumile ebakorrektse peakattega. Foto: Paulo Maria/Dppi/SCANPIX

Hyundai rallimeeskonnale tõi Portugali MM-etapp küll kaks poodiumikohta, ent samas ka kopsakaid rahatrahve.

Kui Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe pidid 10 000 eurot tasuma ajakaardi andmata jätmise eest, siis veidi leebem karistus ootas mütsireegleid eiranud Dani Sordot.

Teise koha teeninud Sordo kandis eeskujulikult WRC promootori jagatud Pirelli mütsi poodiumil pärast punktikatset, ent sama enam mitte ametlikul Portugali MM-ralli poodiumil Matosinhoses. 

Hispaanlane otsustas lõpupoodiumil kanda enda personaalset Red Bulli peakatet ning kohtunikele säärane käitumine ei meeldinud. 40-aastane Soldo polnud enda sõnul teadlik, et lõpupoodiumil tuleb samuti WRC Promootori jagatud mütsi kanda. Kohtunikke selline selgitus ei rahuldanud ning kogenud ralliäss pidi tasuma 1000 eurot trahvi.

Hyundai meeskonnale määrasid kohtunikud selle intsidendi eest 15 000 eurot trahvi, ent seda tingimisi. Seda ei pöörata täitmisele, kui Hyundai meeskond suudab sarnast rikkumist tänavuse hooaja jooksul vältida.

Sordo on teine Hyundai sõitja, kes sarnase rikkumisega viimase kahe aasta jooksul hakkama saanud. Mäletatavasti karistasid kohtunikud 2021. aasta Kataloonia rallil sarnaselt ka Ott Tänakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles