Eesti motoäss alustas uues sarjas hooaega kohe poodiumikohtadega

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer (number 38).
Hannes Soomer (number 38). Foto: IDM_Dino Eisele

Hannes Soomer lõpetas täna Saksa motoringraja meistrivõistluste (IDM) esimese etapi mõlemad võistlussõidud Sachsenringil kolmanda kohaga.

Eesti nobedaim tsiklimees osaleb sellel aastal IDM-sarjas, mis lahti seletatult tähendab Saksamaa meistrivõistlusi mootorrataste ringrajasõidus (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft). Sellest sarjast võtab osa palju välisvõistlejaid ning seda- ja brittide analoogset võistlussarja peetakse asjatundjate meelest siinpool Atlandi ookeani taseme poolest teistest tugevamaks.

Lisaks ei istu Viimsi mees enam ka «kuuesajase võrri» seljas, vaid osaleb klassis IDM Superbike, kus tema sõjaratsuks on liitrise töömahuga Honda CBR 1000 RR-R SP. «Saksamaal sõitmine on osa pikast plaanist, et arendada ennast, ratast ja Eesti-päritolu vastloodud võistkonda (Enemat Enos Motorsport), sest tahame sama seltskonnaga osaleda MM-võistlustel niipea kui selleks valmis oleme,» avas Hannes Saksamaale suundumise tagamaid. «Saame oma asja ajada ega pea närve kulutama suure võistkonna tiimisisesele bürokraatiale.»

IDM-sarja kuulub tänavu seitse osavõistlust, esimene etapp toimus sellel nädalavahetusel Sachsenringil ja Hannes Soomer lõpetas debüütvõistlusel mõlemad võistlussõidud kolmanda kohaga. Kui sellele lisada veel tõik, et kvalifikatsioonis sõitis mees välja teise stardikoha ja pudenes esimeses võistlussõidus kolmandale kohale vaid pidurite väsimise tõttu, võib esimese kondiprooviga rohkem kui rahul olla.

Järgmine etapp leiab aset juuni alguses, kui Oscherslebenis kihutatakse 2.-04. juunini. Eesti publik näeb Hannes Soomerit võistlemas aga juba 21. mail Porsche Ringil, kui saab alguse motoringraja Eesti ja Balti meistrivõistluste sari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles