Tänaku sõnul määrati võiduta jäänud Solbergile vastuoluline karistus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oliver Solberg
Oliver Solberg Foto: Nikos Katikis / Dppi / Scanpix

Portugali MM-rallil pidi WRC2 arvestuses teise kohaga leppima suuremat osa võistlusest valitsenud Oliver Solberg. Rootslane jäi esikohata karistuse tõttu, mida paljud rallimaailmas pidasid vastuoluliseks.

Solberg juhtis laupäeva õhtuks WRC2 arvestuses teist kohta hoidva Gus Greensmithi ees 35,4 sekundiga ning paistis, et noor Rootsi lipu all sõitev ralliäss kulgeb kindla võidu poole.

15. kiiruskatse finiši ja katse lõppu jääva kontrollpunkti vahel otsustas Solberg, et teeb fännidele sõud ning tegi sõõre. See otsus läks talle kalliks maksma.

Nimelt otsustasid kohtunikud, et Solberg rikkus reegleid ja talle tuleb määrata karistus. Pühapäeva varahommikul määrasid kohtunikud Solbergile minutilise ajakaristuse, mis kukutas ta WRC2 arvestuses teiseks, 24,6 sekundi kaugusele Greensmithist. Võistluse lõpuks edestas Greensmith Solbergi 1,2 sekundiga.

Möödunud hooajal koos Solbergiga Hyundais kihutanud Ott Tänak tõdes, et see karistus on veidi vastuoluline. «Siin on ilmselgelt mitu nüanssi, mis käivad üksteisega vastuolus. Esimene puudutab sõõride tegemist FIA sõnul mitteturvalises keskkonnas. 10 sekundit varem sõideti samal teel täiskiirusel ja ühtäkki oli see ebaturvaline!» lausus Tänak ralliportaalile Dirtfish.

«Samas on määruses kirjas, et sõõride tegemise eest määratakse viieminutiline karistus. Nüüd anti üheminutiline karistus. Miks tehakse määruseid, kui neid ei järgita?» tõstatas Tänak lõpuks küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles