Tulirelvaga vehkinud NBA tähte ähvardab väga ränk karistus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ja Morant
Ja Morant Foto: AFP / RONALD MARTINEZ / Scanpix

Korvpalliklubi Memphis Grizzlies tähtmängija Ja Morant sattus jälle pahandustesse. Sedapuhku ähvardab teda väga pikk mängukeeld.

Grizzliesil lõppes hooaeg NBA play-off'ide esimeses ringis, kus alistuti Los Angeles Lakersile. Nõnda on nende mängijatel alanud kauaoodatud suvepuhkus. Morant otsustas sõpradega aega nautida, ent sotsiaalmeediasse postitatud videos vehkis korvpallitäht autos tulirelvaga.

See on vastuolus NBAs kehtivate reeglitega, kus tulirelvade kasutamine on väga suure tähelepanu all. Teatavasti on NBA korvpallurid USA noortele suured eeskujud ning nõnda jälgitakse tulirelvadega tegutsemist väga teraselt.

Nii ongi Morant olukorras, kus teda ootab suure tõenäosusega pikk mängukeeld. Seda ennekõike seetõttu, et praegune rikkumine pole tal esimene. Märtsis karistati Moranti kaheksamängulise võistluskeeluga, kuna ta vehkis ööklubis samuti relvaga. Ka toona jäädvustati kõik sotsiaalmeedias.

ESPNi NBA eksperdi Adrian Wojnarowski teatel on Moranti pikk mängukeeld peaaegu vältimatu. «Morant seisab silmitsi väga tõsise karistusega. Ta on reegleid rikkunud kaks korda kahe kuu jooksul. NBA tegevjuhi Adam Silveri õlule langeb üha enam raskust, sest kõik meeskonnad soovivad teada, milliseid samme praeguses olukorras astutakse,» lausus Wojnarowski. Tema hinnangul pole välistatud, et Morantil tuleb järgmine hooaeg vahele jätta.

NBA tegevjuht Adam Silver halastas juba märtsis Morantile, kuna relvaga vehkimise eest võinuks juba toona määrata oluliselt tõsisema karistuse. Toona uskus Silver Moranti juttu, et ta langetab tulevikus targemaid otsuseid. Tänane päev näitab, et eriti palju pole käitumine siiski muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles