Sordo Rovanperä vastu võitlemisest: nagu sõidaks R5-autoga

Christopher Krutto
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: Hyundai Motorsport

Möödunud nädalal sõideti autoralli MM-sarjas Portugali ralli, kus Toyota sõitja Kalle Rovanperä oli võrreldes teistega täiesti teisest maailmast. Teiseks tulnud Hyundai piloot Dani Sordo avaldas, kui võimetult ta ennast tundis.

Kui Rovanperä senine hooaeg oli võrreldes eelmisega tagasihoidlik – jäi ju enne Portugali tema viimane rallivõit möödunud aasta oktoobrisse, kui ta triumfeeris Uus-Meremaal – siis Portugalis lõi ta eredalt särama.

Rovanperä arvele jäi Portugalis lõpuks 10 katsevõitu ning lisaks õnnestus tal võita lisaks rallile ka punktikatse ehk ta teenis maksimaalsed 30 punkti. Teiseks tulnud Sordo kaotas talle natuke alla minutiga.

«Sulle tundub, nagu sõidaksid R5-autoga teises kategoorias,» võrdles Sordo võistlusele järgnenud pressikonverentsil Rovanperäga võitlemist.

«Me teame, et ta sõidab väga hästi ja tal on suur talent. Ta näitas seda juba mullu. Me teame, et ta võib alati natuke juurde panna ja kaduda ciao, põmm!» lisas 40-aastane hispaanlane pärast oma hooaja parimat rallit.

Rovanperä tõusis Portugali MM-ralli järel 98 punktiga WRC-sarja üldliidriks. Tema lähimaks jälitajaks on M-Spordi piloot Ott Tänak, kes jääb valitsevast maailmameistrist maha 17 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles