Eestlane sihib motomaailmas MM-tiitlit, seda kodumaise tiimiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Hannes Soomer soovib Enemat Enos Motorspordi meeskonnaga tulevikus sõita MM-sarjas. Pikem eesmärk on lähiaastatel sõita võitudele Superbike'ide MM-sarjas
Hannes Soomer soovib Enemat Enos Motorspordi meeskonnaga tulevikus sõita MM-sarjas. Pikem eesmärk on lähiaastatel sõita võitudele Superbike'ide MM-sarjas Foto: Dino Eisele / IDM

Eesti parim motoringrajasõitja Hannes Soomer hakkas aasta alguses looma enda ümber eestlastest koosnevat meeskonda, kellega osaleb sel aastal Saksamaa meistrivõistlustel. Pikem eesmärk on Eesti tiimiga astuda Superbike'ide MM-sarja, et võidelda MM-tiitli eest.

Soomer sõitis viis aastat MM-sarja Supersport-klassis ning lõpetas eelmise hooaja 13. kohaga. Dynavolt Trimphi tehasemeeskonda kuulunud Soomer ei jäänud 2022. aastaga rahule ning hakkas novembris-detsembris pidama plaani, kuidas teha arenguhüpe. Nii haaraski ta koos isa Tõnu Soomeriga härjal sarvist, võttis kampa kogenud Marko Rohtlaane ning aasta alguses sündiski meeskond Enemat Enos Motorsport.

Tänavu on põhieesmärgiks võetud Saksamaa meistrivõistlused ning võib-olla osaletakse ka mõnel MM-etapil. Pikem plaan on aga seotud just Superbike’ide MM-sarjaga ning 25-aastase eestlase eesmärk ei ole rohkem ega vähem kui MM-tiitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles