Peatreener Rikberg koondise esimeste mängude eel: naabrit tahaks ikka võita, ent see pole peamine eesmärk

Postimees Sport
Copy
Alar Rikberg.
Alar Rikberg. Foto: Tairo Lutter

Sel reedel ja laupäeval võõrustab Euroopa Kuldliigaks valmistuv võrkpalli Eesti rahvusmeeskond Türi Konesko spordihoones Läti koondist.

Reedel mängitakse kell 18.00 ja laupäeval kell 14.00, mõlemad mängud on pealtvaatajatele tasuta. Reedest kohtumist näeb otsepildis ka Postimehe vahendusel.

Peatreener Alar Rikbergi peamine eesmärk on saada kõigist meestest mänguolukorras ülevaade ja sellest lähtuvalt koosseisus ka Kuldliigaks kärpeid teha. «Minu plaan on, et kõik kaasas olevad mehed saaksid mänguaega. Pärast Läti mänge tuleb meil treeneritega maha istuda ja otsustada, kes jäävad, nii trennides kui ka neis mängudes nähtu põhjal. Selge see, et need on tõsised otsused ja valik tuleb põhjalikult läbi mõelda. Loomulikult tahaks naabrit ikka võita, ent see pole peamine eesmärk,» ütles Rikberg, kelle sõnul lepiti vastaste peatreeneriga kokku, et mõlemas kohtumises mängitakse kindlasti viis geimi.

«Tahan katsetada spetsiifilisi mängulisi ülesandeid, mille ma meestele annan ja vaadata, kuidas kokku lepitud süsteemid eri elementide puhul toimivad.»

Peale veel Poola esiliiga finaalseerias mängiva Renee Teppani on kõik suve esimeses pooles koondises olevad mehed Tartus ja treenivad. «Mõnedel on klubihooaja lõpust vigastusemured, millega me tegeleme ja seetõttu ei ole ka päris kindel, kes täpselt Läti vastu mängivad. Võib ka olla, et kasutan kedagi tavapärasest erineval positsioonil,» lisas peatreener.

Läti meeskond alustas trennidega alles sel nädalal ja nii on nende mängijate hetkeseis erinev, teab Rikberg. «Osad tulid otse klubihooaja pealt, ent koduliiga meestel on olnud pikem paus. Lisaks on neil ka mitmeid noori juures, seega Läti põhikuuiku ja vahetusmeeste vahe on lätlastel kindlasti suurem kui meil.»

Esimene Kuldliiga kodumäng toimub juba 27. mail kell 21.00 Tartu Ülikooli spordihoones.

Eesti meeskonna koosseis kontrollmängudeks Lätiga:

Sidemängijad: Renet Vanker, Robert Viiber, Markkus Keel, Aleksander Eerma

Diagonaalründajad: Valentin Kordas, Markus Uuskari

Nurgaründajad: Martti Juhkami, Märt Tammearu, Albert Hurt, Karli Allik, Stefan Kaibald, Timo Ander Lõhmus

Temporündajad: Andri Aganits, Mihkel Varblane, Mart Naaber, Alex Saaremaa, Marx Aru

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles