Järgmine suur talispordimaa teeb rahapuuduse tõttu drastilisi muudatusi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Prantsusmaa parim murdmaasuusataja oli möödunud hooajal MK-sarjas 11. koha teeninud Richard Jouve
Prantsusmaa parim murdmaasuusataja oli möödunud hooajal MK-sarjas 11. koha teeninud Richard Jouve Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA / SCANPIX

Prantsusmaa suusaliidul on rahaga kitsas käes ning ees ootavad suured muudatused. Venelased ihuvad selle peale hammast ning teavad täpselt, miks talispordis raha ainult vähemaks jääb. Eesti suusajuhtide hinnangul ei maksa venelaste juttu liiga tõsiselt uskuda.

Norra suusaliit teatas aprillis, et on rahalistes raskustes. Alaliit selgitas, et kohalik valuuta on nõrgenenud ning hinnad tõusnud. Lisaks kaotas Norra suusaliit neid 20 aastat toetanud sponsori Norengrosi, kes otsustas lepingut mitte pikendada.

Kulude kokkuhoidmiseks vähendas Norra suusaliit murdmaakoondise liikmete arvu kolme mehe ja ühe naise võrra. Samuti vähendati kohtade arvu noortekoondistes. Nende uudiste peale otsustas Norra suurim staar Johannes Høsflot Klæbo koondisest lahkuda ning luua oma tiimi. 26-aastane Klæbo on pika puuga murdmaasuusatamise suurim staar ning tal pole probleemi eratiimi eelarvet kokku saada. Küll aga on ühel norralasel võimalik nüüd tema asemel armastatud alaga professionaalsel tasemel jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles