Tuntud treener: Eesti spordi juhtimine meenutab Lukašenka Valgevenet (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
2020. aastal, keset koroonapandeemiat valiti Eesti Olümpiakomitee president Kadrioru staadionil. Pildil presidendiks tagasi valitud Urmas Sõõrumaa (vasakul) ja EOK peasekretär Siim Sukles.
2020. aastal, keset koroonapandeemiat valiti Eesti Olümpiakomitee president Kadrioru staadionil. Pildil presidendiks tagasi valitud Urmas Sõõrumaa (vasakul) ja EOK peasekretär Siim Sukles. Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustikutreener, ettevõtja ja publitsist Jaanus Kriisk väidab, et Eesti sporti pikka aega juhtinud inimesed on kujundanud süsteemi, mis sarnaneb elukorraldusega nüüdses Valgevenes või omaaegses Eesti NSVs, ning kutsub selle murdmiseks spordirahvast mitte osalema järgmisel nädalal peetaval Eesti spordi kongressil.

Millal hakkasite Eesti spordisüsteemi õigsuses kahtlema?

2012. aastal, kui siiani ainukesena kaebasin EOK treenerite kutsekomisjoni kohtusse. Taotlesin treenerina viiendat, tollal kõrgeimat kategooriat, ja mulle öeldi, et ei saa. Nad rikkusid reglementi, kus oli kirjas, et peab taotleja välja kutsuma ja temaga vestlema. Mulle tuli kohe «ei». Kohus võttiski mu juhtumi arutusele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles