AMETLIK F1-etapp jääb inimelusid nõudnud üleujutuste tõttu ära

Christopher Krutto
Copy
Üleujutused Emilia Romagna regioonis.
Üleujutused Emilia Romagna regioonis. Foto: AP/Scanpix

Vormel 1 sarja sel nädalavahetusel toimuma pidanud etapp Itaalias Imolas jäetakse piirkonda laastavate üleujutuste tõttu ära.

Itaalias Emilia Romagna piirkonnas on hetkel tõsised üleujutused, mille tõttu on juba ametlikult vähemalt kolm inimest surnud ning tuhanded inimesed on pidanud oma kodudest evakueeruma.

Eile evakueeriti ka Imolas asuv Autodromo Enzo e Dino Ferrari ringrada, sest kardetakse, et selle kõrval voolav Santerno jõgi võib hakata üle ajama ning ohustaks seejärel juba ka ringrada.

«F1-e kogukond on oma mõtetes Emilia Romagna regioonis kannatada saanud inimeste ja kogukondadega. Soovime tänada ka päästeteenistusi, kes teevad endast kõik, et abivajajaid aidata,» seisab F1-sarja ametlikus teadaandes.

Otsus võistlusnädalavahetus ära jätta sündis täna ning koostöös F1-e, Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) ja kohalike omavalitsuste ning korraldajatega.

«Otsus võeti vastu, sest me ei saa tagada fännide, tiimide ja meie töötajate turvalisust ning arvestades regioonis asuvate linnade olukorda, on see vastutustundlik tegu. Poleks õige panna kohalikele ametivõimudele ja päästeteenistustele sel raskel ajal lisakoormust,» lisati teadaandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles