Hyundai avaldas plaani, kuidas täita Breenist vabaks jäänud koht

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Cyril Abiteboul (vasakul) ja Thierry Neuville
Cyril Abiteboul (vasakul) ja Thierry Neuville Foto: DUFOUR FABIEN / Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Tänavuse autoralli MM-hooaja eel Hyundai tiimipealiku kohustused üle võtnud Cyril Abiteboul mängib varasema strateegia ümber.

Lõuna-Korea autotootja võistkonda esindavad tänavu Rally1-klassis täiskohaga Thierry Neuville ja Esapekka Lappi. Kolmandat autot jagasid esialgu Dani Sordo ja Craig Breen, kelle eluküünal aprillis aga kustus. See tähendas paratamatult muutuste vajalikkust.

Kui Portugalis osales Sordo ja tulevad Sardiinia ning Keenia etapp olidki talle mõeldud, siis edasise suhtes on otsad lahtised. Nimesid veel välja ei käidud, ent Abitebouli mõtted on pigem tulevikku suunatud.

«Esapekka ja Dani on hea kogemuse ja kiiruse kombinatsioon, kui olud klapivad ja suudame neile hea auto ette valmistada. See võtab maha pingeid, et tiimi peaks tooma veel kogenud sõitjaid,» arutles Abiteboul intervjuus Dirtfishile.

Meenutame, et mullu sügisel viskas Hyundai üle parda väga andeka, 21-aastase Oliver Solbergi. Põhjenduseks toodi vajadus palgata staažikam ja kindlam sõitja. Kurss näikse aga taas muutuvat.

«Võime nüüd endale lubada veidi kaugemale ette vaatamise. Tahame tulevikule mõelda. Tulevik tuleb üles ehitada. Saime sama signaali Hyundai peakorterist. Nii keskendumegi praegu sellele,» selgitas Abiteboul.

Muide, ta ei välista isegi Solbergi naasmist: «Ma ei taha ühestki konkreetsest nimest rääkida. Vahet pole, kas ta kuulub meie plaanidesse või mitte.»

Ja lisas: «Aga nüüd on meil vähemalt strateegia. Peame hakkama seda ellu viima. Tuleb välja selgitada parimad võimalused. Hyundai tiimi perega peab liituma mitu inimest, et saaksime eesmärke täita.»

Viimastel päevadel on ralliringkondades liikvele läinud jutud, et Hyundaiga võib liituda 26-aastane soomlane Emil Lindholm. Midagi ametlikku aga paigas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles