Eesti võrkpallilegendid saavad väga sümboolse lahkumismängu

Postimees Sport
Copy
Kert Toobal (vasakul) ja Rait Rikberg tulevad korra veel koos väljakule.
Kert Toobal (vasakul) ja Rait Rikberg tulevad korra veel koos väljakule. Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpalli legendid, kauaaegne koondise kapten Kert Toobal ja teine pikka aega meeskonda vedanud Rait Rikberg tulevad üheks mänguks taas koos väljakule ja näitavad koos vanade sõpradega, mida suudetakse Eesti U17 koondise poiste vastu.

Mängijakarjääri lõpetanud Toobali ja Rikbergi lahkumismäng toimub Tartu Ülikooli spordihoones 27. mail algusega kell 19 ehk naiste Hõbeliiga (algab kell 17) ja meeste Kuldliiga (algab kell 21) koondisemängude vahel.

Mängule pääseb Hõbe- ja Kuldliiga päevapiletiga.

Võrkpallilegendide meeskonda kuuluvad veel mitmed ammu võrkpallurikarjäärile joone alla tõmmanud mehed nagu Argo Meresaar, Jaanus Nõmmsalu, Veiko Lember, Sten Esna, Raimo Pajusalu jt kui ka veel mängijana tegusid tegevad Oliver Venno, Ardo Kreek ja Kristo Kollo. Juhendajateks on Toobali ja Rikbergi esimesed treenerid ehk Villi Vantsi ja Alar Kaljuvee.

Legendidele astuvad vastu sel suvel toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele jõudnud U17 noormehed ehk viimaste aastate Eesti andekaim vanusekäik, kus teiste seas mängib näiteks Ardo Kreegi poeg Carl. Seda meeskonda juhendab koondise peatreener Tauno Lipp.

Mängitakse üks-kaks geimi, saalis annab mängule kommentaatorina hoogu Marko Kiljak.

Toobal sõnas, et kohtumine on sümboolse tähendusega. «Mina näen seda nii, et antakse teatepulk üle U17 koondisele, kes on näidanud häid esitusi. Eesmärk on ka noortekoondise mängijaid rahvale tutvustada ja mõnda vanemat meest veelkord meelde tuletada. Eks see on meie põlvkonna viimane ühine mäng.»

Endine sidemängija lisas, et eraldi trenni mängu eel ei tehta. «Me tuleme ikka puhtalt vana rasva pealt, sest risk vigastada saada on liiga suur,» naeris Toobal. «Eks meil nooremad mehed peavad skoori tegemise enda õlule võtma, mõni vanem ei tõuse võib-olla pingiltki.»

43-aastane Toobal on Eesti rahvusmeeskonda esindanud rekordilised 308 korda, 40-aastane Rikberg on koondise eest platsil käinud 183 mängus. Toobalil on selja taga edukas karjäär välisliigades, ta on lisaks Eesti klubidele mänginud Poola, Prantsusmaa, Türgi, Belgia ja Soome liigades. Rikberg on pea kogu oma karjääri veetnud Tartus, vaid korra põikas Belgia meistriliigasse.

Toobali ja Rikbergi meeskonna koosseis: Kert Toobal, Rait Rikberg, Raimo Pajusalu, Argo Meresaar, Rain Raud, Ardo Kreek, Sten Esna, Tanel Uibo, Andres Toobal, Jaanus Nõmmsalu, Oliver Venno, Kristo Kollo, Veiko Lember, Jarmo Neuhaus, Mihkel Roosme, Mait Pärg, Rivo Vesik.

U17 koondise koosseis: Georg Kutser, Carl Kreek, Mattias Püvi, Ruudi Türkson, Regan Rohumets, Aksel Aavik, Patrick Saimre, Hendrik Hollas, Andres Jefanov, Jesper Neuhaus, Aleks Antsi, Joosep Kurik, Joonah Marten Üprus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles