Identiteedivargad sihivad Eesti sportlasi. Tänakut kasutas ära Singapuri mängupõrgu

Karl Mihkel Eller
Copy
Facebookis levis Ott Tänaku nägu kasutanud reklaam, millega reklaamiti kaardimängurakendust, kus on võimalik võita suuri rahasummasid. Eesti parimat rallisõitjat kasutavad petuskeemides ja spämmimisel tavaliselt kolmandatest riikidest pärit petturid.
Facebookis levis Ott Tänaku nägu kasutanud reklaam, millega reklaamiti kaardimängurakendust, kus on võimalik võita suuri rahasummasid. Eesti parimat rallisõitjat kasutavad petuskeemides ja spämmimisel tavaliselt kolmandatest riikidest pärit petturid. Foto: Ekraanipilt

Sotsiaalmeedias levib aina rohkem reklaame ja petuskeeme, mis on mõeldud Eesti turule. Avalikkusele tuntud nimede ja nägude kasutamine on kujunenud normiks, kuid nüüd on sellesse kistud ka Eesti sportlased. Maarjamaa üks tuntumaid sportlasi Ott Tänak on oma nime ärakasutamist saanud tunda korduvalt.

Facebookis ringleb netikasiino reklaam, mida ehib suur Tänaku pilt. Silma jääb müstiliselt suur rahasumma, mida uuele liitujale lubatakse – 1500 eurot. «Parim maine Eestis. Mängi kenasti, võida suurelt,» seisab reklaamis.

Kuna Tänakul on varem olnud pikaajaline koostöö ühe hasartmängufirmaga, ei tekitanud reklaam esimese hooga kiirelt Facebookis surfates kahtlust. Kulmu panid kergitama reklaami puine eesti keel ning fakt, et Tänakul on seljas Hyundai võistlusvorm, kuigi tänavusest hooajast sõidab ta Fordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles