Prantsuse lahtistelt eemale jääv Nadal teatas, millal kavatseb karjääri lõpetada

Christopher Krutto
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: CATI CLADERA

Hispaania tennisetäht Rafael Nadal (ATP 14.) andis teada, et peab tänavu Prantsusmaa lahtised vahele jätma.

36-aastane hispaanlane soovis minna püüdma Prantsuse lahtistelt karjääri 15. tiitlit, kuid kahjuks ei saa teda seal näha. «Mina ei teinud seda otsust, mu keha tegi selle otsuse. Prantsuse lahtistel on võimatu mängida,» vahendab BBC Sport Nadali sõnu.

«Järgmine aasta saab olema minu viimane tuuril – see on minu idee. Kui ma praegu läheksin mängima, siis ei oleks see võimalik,» lisas 22 korral suure slämmi turniiri võitnud Nadal.

Järgmisel kuul 37-aastaseks saav Nadal mängis viimati jaanuaris Austraalia lahtistel, kus sai vigastada. Ta on küll viimastel nädalatel trenni teinud, kuid pole turniiridel osalemiseks piisavalt heas korras olnud.

«Ma töötasin viimased neli kuud iga päev nii palju kui võimalik ja see on olnud keeruline, sest ma ei ole leidnud lahendust probleemile, mis mul Austraalias oli,» tunnistas endine esireket.

Hetkel pole teada, millal Nadal naaseb, kuid ta rõhutas, et võtab aja maha ning proovib ennast täiesti terveks ravida, et olla järgmiseks hooajaks terve. «Teen mõneks ajaks pausi. Võib-olla üheks kuuks, võib-olla kolmeks või neljaks kuuks. Mulle ei meeldi tulevikku ennustada.»

Nadal on võitnud Prantsuse lahtistel 115-st mängust lausa 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles