JÄÄHOKI MM Rootsi tuuseldas Ungarit, raske võidu saanud Šveits tõusis oma alagrupi liidriks (1)

Christopher Krutto
Copy
Rootslased väravat tähistamas.
Rootslased väravat tähistamas. Foto: VESA MOILANEN/AFP/Scanpix

Jäähoki MMil peeti täna järjekordsed alagrupimängud, kus kõige vaatemängulisema esituse pakkusid rootslased.

Tamperes mängitavas A-alagrupi kohtumistes tundsid võidurõõmu Rootsi ja Saksamaa.

Rootsi läks vastamisi Ungariga ning seni puhaste paberitega turniiri läbinud rootslased publikule korraliku sõu. Kindel eduseis haarati juba avakolmandiku järel, mis võideti 3:1 ning seejärel jätkati samas vaimus. Teise kolmandiku lõpuks oldi juba ees 6:1 ning viimasel perioodil vormistati kohtumise lõppseisuks 7:1.

A-alagrupi teises mängus õnnestus Saksamaal murda maha Taani ning teenida tänavuse MMi esimene võit. Kuigi avakolmandiku järel oldi 0:1 kaotusseisus, siis teise kolmandiku lõpuks pääseti 3:2 ette ning lõpuks võeti vaatemängulise kohtumise järel 6:4 võit.

Foto: FlashScore.com

Riias mängitavas B-alagrupis said võidurõõmu maitsta Tšehhi ja Šveits.

Tšehhid mängisid sloveenide vastu oma toetajate närvidega. Avakolmandik kaotati 0:2 ning viimase perioodi eel oldi 1:2 taga. Ometi võideti viimane kolmandik 5:0 ning kokku võeti kohtumisest 6:2 võit.

Teises kohtumises pidi Šveits nägema kõvasti vaeva, et seljatada Slovakkia. Šveitslased võitsid avakolmandiku 1:0, kuid enne viimast perioodi oli seis 2:2. Siis õnnestus šveitslastel visata kaks väravat ning lõpuks võeti 4:2 võit. Kusjuures see tõstis Šveitsi hetkel B-alagrupis ka esikohale.

Foto: FlashScore.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles