BLOGI Euroliiga: Barcelona kaitsega maha murdnud Real jõudis taas finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Walter Tavares (palliga) on seni olnud kuumim mängumees.
Walter Tavares (palliga) on seni olnud kuumim mängumees. Foto: EPA/Toms Kalnins/Scanpix

Korvpalli Euroliiga teise finalisti selgitasid teist aastat järjest FC Barcelona ja Madridi Real. Kaunases toimunud El Clasico pööras taaskord enda kasuks Real, kes teenis 78:66 võidu.

Enne mängu:

Korvpalliväljakul on El Clásicot nähtud koguni 327 korda ning seni on veidi edukam olnud FC Barcelona. Neil on ajaloost kirjas 167 võitu, Reali 157 vastu ning kolm kohtumist on jäädud ka viiki. Sel hooajal peetud senisest viiest lahingust on lõppenud kolm Barcelona võiduga.

Seejuures on selles vägevas lahingus huvitav fakt, et täpselt aasta tagasi kohtuti samuti Euroliiga finaalturniiri poolfinaalis. Mullu 19. mail teenis Serbias toimunud kohtumises Madridi Real 86:83 võidu.

Tänavu selgub Euroliiga võitja Kaunases ning Hispaania gigandid jõutsid sinna väga erinevat teed mööda. Kui Barcelona sai kuivalt 3:0 veerandfinaalseerias jagu Leedu au ja uhkusest Kaunase Žalgirisest, siis Real pidi poolfinaali jõudmiseks ajalugu tegema.

Mäletatavasti pidas Real pöörase seeria Belgradi Partizaniga, kus endale kaevati väga sügav auk. Kaks esimest kohtumist kaotanud Real võitis seeria kolm viimast mängu ning tagas pileti Kaunasesse. Seejuures tuldi viimases kohtumise teisel poolajal välja 18-punktilisest kaotusseisust.

Eksperdid hindavad, et tänases El Clásicos on kerge eelis Barcelonal. Neil on ilmselt kasutada ka leedulaste poolehoid, kuna vaatamata Žalgirise alistamisele, on Barcelona peatreeneriks legendaarne Šarūnas Jasikevičius. Lisaks pallib seal Leedu koondise tagamängija Rokas Jokubaitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles