WADA määras rohkem kui 200-le Venemaa sportlasele võistluskeelu

Karl Mihkel Eller
Copy
Eelmise aasta lõpuga sai RUSADA-le seatud keeld läbi, kuid WADA pole neid veel täieõiguslikuks liikmeks võtnud.
Eelmise aasta lõpuga sai RUSADA-le seatud keeld läbi, kuid WADA pole neid veel täieõiguslikuks liikmeks võtnud. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Maailma antidopinguagentuur (WADA) teatas, et 203-le Venemaa sportlasele on pärast Moskva antidopingu laboratooriumi uurimist rakendatud võistluskeeld.

Kokku on 17 erinevat dopinguvastast organisatsiooni karistanud 203 Venemaa sportlast, lisaks on kahtluse all vee 73 Venemaa sportlast. WADA uurimise all on veel 182 juhtumit.

«WADA juurdluse jätkuv edu annab tunnistust agentuuri luure- ja juurdlusosakonna märkimisväärsest tööst,» ütles WADA president Witold Banka avalduses.

2015. aastal tunnistati Venemaa antidopingu agentuur (RUSADA) WADA koodeksile mittevastavaks pärast seda, kui uurimine paljastas laialt levinud nn riikliku dopinguprogrammi.

Eelmise aasta lõpuga sai RUSADA keeld läbi, kuid WADA pole neid veel täieõiguslikuks liikmeks võtnud. Seni on teatatud, et pärast keelu lõppemist kontrollitakse RUSADA-t kolmes etapis, et neile taas tegevusluba anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles