Saaga ei lõppegi? Vutiklubi nõuab lennuõnnetuses hukkunud palluri eest 100 miljonit eurot valuraha

Karl Mihkel Eller
Copy
Plakat Emiliano Sala pildiga Nantes'i klubi kodumängul 2019. aastal.
Plakat Emiliano Sala pildiga Nantes'i klubi kodumängul 2019. aastal. Foto: ROMAIN PERROCHEAU/imago/PanoramiC/Scanpix

Jalgpalluri Emiliano Sala surmaga lõppenud lennuõnnetus toimus 2019. aastal, kuid vägikaikavedu mehe viimase koduklubi Nantes’ ja toonase kosilase Cardiffi vahel käib jätkuvalt. Walesi klubi nõuab Prantsusmaa meeskonnalt 100 miljoni euro suurust hüvitist.

Pärast mitu aastat kestnud juriidilist tüli kohustati Cardiffit jaanuaris maksma Nantesile kuus miljonit eurot, mis moodustab osa 17 miljonit euro suurusest üleminekutasust.

Vaidlus seisneb suuresti selles, et Cardiff arvab, et üleminek ei jõustunud, sest väikelennuk, millega Sala oli teel Nantes’ist Walesi kukkus 2019. aasta jaanuaris La Manche’i väina. Hukkusid piloot ja profijalgpallur.

Kaks päeva varem allkirjastas Sala lepingu, mis kohtu sõnul tegi temast Cardiffi mängija. Ta pidi järgmisel päeval klubiga treenima.

Esmaspäeval teatasid Nantes'i advokaadid, et Cardiff on Prantsusmaa klubi kohtusse kaevanud ja nõuab 100 miljonit eurot. Walesi klubi usub, et nad peaksid saama kompensatsiooni selle eest, et Sala kunagi Cardiffi eest ei mänginud. Kohtuistung on määratud 22. juunile.

Advokaadid on meediale öelnud, et nad on väga kindlad, et kohus lükkab Cardiffi nõude tagasi. Hoopis Prantsusmaa klubi soovib saada kahjuraha selle eest, mida Walesi klubi kuritahtlikud protseduurid on neile nelja aasta jooksul tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles