VIDEO Armutult võidelnud korvpallitäht jäi kahest hambast ilma

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rokas Jokubaitis alustas kohtumist küll tervete hammastega, ent lahkus väljakult kahe esihambata.
Rokas Jokubaitis alustas kohtumist küll tervete hammastega, ent lahkus väljakult kahe esihambata. Foto: EPA/Toms Kalnins/Scanpix

Korvpalli Euroliigas selgusid eile finalistid ning ühe koha eest võitles ka FC Barcelona. Hispaania klubi tagamängija Rokas Jokubaitis andis endast kõik, et finaalipääs tagada ning armutu võitlus lõppes kahest hambast ilma jäämisega.

Barcelona alustas poolfinaali enda igipõlise rivaali Madridi Reali vastu hästi ning teisel veerandajal haarati hetkeks üheksapunktiline eduseis. Selles mängis suurt rolli ka Jokubaitis, kes hoidis üleval Barcelona rünnakute teravusi ja viskas avapoolajal kuus silma.

Ühel rünnakul kaotas 22-aastane leedulane tasakaalu, ent ta püüdis palli ikkagi nurgas seisnud kaaslasele sööta. Antud liigutuse tõttu ei jõudnud Jokubaitis enam piisavalt kiiresti käsi maandumisel maha panna ning seetõttu kukkus ta näoli maha. Kukkumine oli niivõrd õnnetu, et Jokubaitis kaotas mõlemast esihambast suure tüki.

Jokubaitis lahkus hetkeks küll väljakult, ent naasis peagi platsile. Pingil olles näitas ta publikule ka enda värsket naeratust, mis on tuttav hokimängijate seas.

Leedus toimuv finaalturniir Barcelonale ja Jokubaitisele kokkuvõttes õnnelikult siiski ei alanud. Neil tuli lõpuks poolfinaalis tunnistada Madridi Reali 78:66 paremust ja nõnda heideldakse pühapäeval pronksmedali eest AS Monacoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles