Kahekordne slämmivõitja sai uue dopingusüüdistuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Facebook @TransylvaniaOpen

Endine maailma esireket Simona Halep kisti järgmisesse dopinguskandaali.

Mullu 21. oktoobril sai avalikuks Halepi USA lahtistel antud positiivne dopinguproov. Tema dopinguproovist leiti keelatut ainet roksadustaati. See aine kuulub keelatud ainete nimekirjas ühte klassi EPO-ga ning soodustab punaste vereliblede tootmist. Eelkõige suurendab see sportlase vastupidavust.

Alates möödunud aasta oktoobrist on Halep pidanud võistluskeelu all olema.

Nüüd kisti endine maailma esireket järgmisesse skandaali. Nimelt teatas puhta tennise eest seisev ühendus TIA, et Halep on saanud järgmise dopingusüüdistuse. Sedapuhku on tema bioloogilises passis avastatud kõikumisi, mis viitavad keelatud ainete tarvitamisele. 

31-aastane rumeenlanna eitas juba oktoobris keelatud ainete tarvitamist ning kavatseb teha kõik, et enda hea nimi taastada. «Täna algab minu kõige keerulisem matš: võitlus õigluse nimel. Ma pole kordagi enda karjääri jooksul mõelnud pettuse teele minemisele, kuna tegemist on täiesti vastuolus minu väärtustega.

Tegemist on täiesti ebaausa olukorraga. Olen segaduses ja tunnen end petetuna,» lausus kahekordne slämmivõitja oktoobris, kus kinnitas, et soovib kindlasti õigluse jalule lüüa.

«Praegu pole raha ja tiitlid olulised. Mängus on minu au ning teekond, mida olen viimase 25 aasta jooksul käinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles