Poolfinaalis agressorriigi sportlase alistanud ukrainlanna: loodan, et see võit annab Ukrainale usku juurde

Karl-Joosep Küngas
Copy
Angelina Kalinina
Angelina Kalinina Foto: ZUMA Wire / Allshotlive / SCANPIX

Ukraina tenniseäss Angelina Kalinina (WTA 47.) teenis eile karjääri ühe suurema võidu ja edenes kõrgetasemelise Rooma WTA 1000 kategooria turniiri finaali. Poolfinaalis seljatas ta Venemaa tennisisti Veronika Kudermetova (WTA 12.).

Kalininale oli see väga emotsionaalne kohtumine. Esimest korda karjääris mängis ukrainlanna WTA 1000 kategooria tenniseturniiri poolfinaalis ning seisis seal vastamisi Venemaa tennisisti Veronika Kudermetovaga.

Ehkki veerandfinaalis oli Kalinina üle kolme ja poole tunni väljakul viibinud, suutis ta poolfinaalis initsiatiivi haarata. Kokkuvõttes oli see taas võitluslik kohtumine, mis kestis seitse minutit vähem kui kolm tundi. Selle lõpuks särasid tablool Kalinina 7:5, 5:7, 6:2 võidunumbrid.

Kohtumise lõpus otsustas Kalinina austusavaldustest loobuda ja surus kätt ainult kohtunikuga. Hiljem selgitas ukrainlanna: «Me ei suru Venemaa sportlastega kätt. See pole mingi saladus, miks me seda ei tee. Nende riik tungis Ukrainale kallale. Jah, me oleme küll spordiareenil, aga kõike kasutatakse poliitiliselt ära. Mul pole isiklikult midagi Kudermetova vastu, aga tema riik on mulle vastumeelne.»

Kalinina pühendas selle võidu Ukrainat kaitsvatele inimestele. «Mul on väga tähtis võita nii palju mänge kui võimalik. Eriti arvestades, mida peab Ukraina praegu üle elama. Loodan, et see võit annab Ukrainale usku juurde. Ehk said nad sellest positiivset energiat ja nautisid minu mängu.»

Karjääri esimeses WTA 1000 kategooria finaalis läheb Kalinina vastamisi Kasahstani esindava Jelena Rõbakinaga (WTA 6.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles