Kirdi näpunäidete järgi harjutav Tugi põrutas kohe hooaja avavõistlusel isikliku rekordi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gedly Tugi.
Gedly Tugi. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Audentese ja TalTechi staadionitel toimunud Heitjate Seeriavõistluse avaetapp pakkus kergejõustikusuve alustuseks kohe ilusaid tulemusi ja emotsioone.

Kõige võimsamaks osutusid need naiste odaviskes, kus 21-aastane Gedly Tugi parandas isiklikku rekordit ligemale kahe meetriga. 

Kui esimesel neljal katsel ei saanud Toomas Merila ja Magnus Kirdi näpunäidete järgi harjutav Tugi kätte isegi 53 meetri joont, siis viiendal katsel saatis ta oda koguni üle 60 meetri joone. Uuteks rekordnumbriteks kirjutati 60.10, Tugi varasem tippmark oli 58.39.

Gedly Tugi poseerimas värskete rekordnumbrite kõrval.
Gedly Tugi poseerimas värskete rekordnumbrite kõrval. Foto: Erakogu

Maarjamaal on naistest oda kaugemale visanud vaid Moonika Aava (61.42) ja Liina Laasma (63.65). Need on ka Tugi, kelle auhinnakapist võib leida nii U18 EMi kui ka U20 EMi pronksmedalid, järgmised verstapostid.

Lisaks kiikab talendikas odaviskaja optimistlikult tänavuse MM-normi suunas, Budapesti viiks 63.80.

Tugis peituvast potentsiaalist kõneles Magnus Kirt veidi lähemalt mullu Münchenis toimunud EMil. «Näen temas suurt potentsiaali, sest ta on väga pühendunud ja võitleja. Ta pole metsik talent, kes oleks mühinaga ette arenenud. Tal on lihtsalt väga suur tahe trenni teha, seda sealjuures äärmiselt professionaalselt,» sõnas Eesti rekordimees Postimehele.

Meeste odaviskes triumfeeris Audentese staadionil nädal tagasi jalale liiga teinud ja sellest tulenevalt Götzise kümnevõistlusest loobunud mitmevõistleja Risto Lillemets. Tulemuseks 60.08.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles