JÄÄHOKI MM Kuus veerandfinalisti on teada. Kes haaravad viimased play-off-pääsmed?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Soome hokimehed kindlustasid koha veerandfinaalis.
Soome hokimehed kindlustasid koha veerandfinaalis. Foto: VESA MOILANEN

Tamperes ja Riias toimuval jäähoki MMil on praeguseks selged kuus veerandfinalisti kaheksast.

A-alagrupis sai laupäevase esimese kohtumisega selgeks USA edasipääs: ameeriklased olid 3:0 üle Taanist. Lisaks kindlustasid õhtuste kohtumistega koha kaheksa parema seas Soome ja Rootsi.

Meie põhjanaabrid olid Kasperi Kapaneni, Antti Suomela ja Ahti Oksaneni väravate toel 3:1 üle Austriast, vastaste auvärava viskas Dominic Zwerger. Rootsi alistas päeva viimases kohtumises 4:0 Prantsusmaa, väravad kirjutati Pär Lindholmi, Fabian Zetterlundi (2) ja Jonatan Berggreni nimele. 

Nõnda on A-alagrupis lahtine veel vaid viimane edasipääseja. Sellele kohale ihuvad hammast Taani, Saksamaa ja Prantsusmaa, kuid eesseisvaid mänge arvestades on kerge eelis sakslastel.

Nimelt kohtuvad nemad Ungari ja Prantsusmaaga, samal ajal kui taanlastel tuleb madistada Rootsi ja Soomega ning Prantsusmaal kohtuda veel USAga.

A-alagrupp.
A-alagrupp. Foto: Wikipedia

B-alagrupis said kolm veerandfinalisti selgeks kohe esimese mänguga: Tšehhi 2:0 võit Norra üle tähendas, et lukku löödi nii tšehhide endi kui ka Šveitsi ja Kanada edasipääs.

Kaks nimetatud kanget läksid päeva teises kohtumises ka omavahel vastamisi ning 3:2 võidu teenisid šveitslased. Võitjate poolt tegid skoori Nico Hishier, Dario Simion ja Andres Ambuhl, kanadalaste leerist olid täpsed Tyler Toffoli ja Michael Carcone.

Päeva viimases kohtumises alistas Läti 7:0 Kasahstani, astudes nõnda suure sammu veerandfinaali suunas. Võõrustajate poolt tegid skoori Rihards Bukarts, Oskars Batna, Martins Dzierkals, Rodrigo Abols (2), Miks Indrasis ja Kaspars Daugavins.

Päris kivisse Läti veerandfinaali edenemist siiski veel raiuda ei saa, sest viie punkti peal oleval Slovakkial on võimalik Sloveeniat ja Norrat võites samuti 11 punkti peale tõusta. Võrdsete punktide korral vaadatakse juba meeskondade omavahelist mängu ja seal saatis 2:1 edu slovakke. Läti koondise viimane alagrupimäng toimub Šveitsiga.

B-alagrupp.
B-alagrupp. Foto: Wikipedia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles