Hea enne Kuldliiga eel: vollekoondis pani ka teistkordselt lätlased paika

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti meeste võrkpallikoondis.
Eesti meeste võrkpallikoondis. Foto: Marko Uusküla/volley.ee

Eesti meeste võrkpallikoondis läks täna Türil teist päeva järjest vastamisi lätlastega. Kui eile olid Eesti võidunumbrid 3:0 (25:17, 26:24, 29:27), siis täna 3:1 (25:21, 19:25, 25:12, 25:16).

Mäng kulges üsna kindlalt eestlaste taktikepi järgi, vaid teine geim kaotati. Meeskonna rünnakuid vedas täna Timo Lõhmus, säravaid esitusi näitasid noored temporündajad Alex Saaremaa (22) ja Marx Aru (20).

Ka peatreener Alar Rikberg tõstis tempomeeste panust esile. «Täna oligi eesmärk neid kasutada, sest kohe alguses oli näha, et just rünnaku poole pealt on mõlemad hoos. Nende füüsiline võimekus on hea ja täna nad lustisid ja mängisid päris targalt ja isuga. Ka mõlemad sidemängijad «toitsid» neid hästi ja loomulikult võib rahule jääda,» ütles peatreener. «Kui eile vedas meid punktide mõttes Stefan [Kaibald], siis täna Timo, ta oli hea ja ei jäänud ka vastuvõtul vahele.»

«Kõige rohkem meeldis mulle mõlema mängu kolmas geim. Eile see, kuidas me väga raskest kaotusseisust end välja võitlesime ja võitsime tasavägise geimi. Ja täna see, kuidas me alustasime pärast teise geimi kaotust, millise häälestusega. Teises geimis lätlaste mäng paranes, ka serv ning me ei saanud bloki-kaitset tööle. Aga kokkuvõttes kaks võitu ja saime neist mängudest täpselt seda, mida me tahtsime ning saan Kuldliigaks valmistuma hakata,» sõnas juhendaja.

Vigastused tegid juhendaja valikusse korrektuure ja nii ei mängitud täna viiendat geimi. «Mart Naabrit ei saanud ma seetõttu üldse kasutada, Albert Hurta sain vähe kasutada, vanad asjad annavad tunda,» lisas Rikberg.

Alex Saaremaa videointervjuu:

STATISTIKAT: Eesti meeskonna poolel kerkis täna resultatiivseimaks 17 punktiga (+11) Timo Lõhmus, 12 punkti (+9) lisas Alex Saaremaa ning võrdselt 11 silma panustasid Marx Aru (+6) ja Karli Allik (+4). Eesti vastuvõtt oli 47%, rünnak 52%, blokiga teeniti 10 punkti ja servijoone tagant saadi 8 punkti (4 ässa lõi Allik) ning eksiti 14 pallingul.

Läti resultatiivseim oli 14 punktiga (+1) Hermans Egleskalns. Lätlaste vastuvõtt oli 44%, rünnakuid lahendati 41-protsendiliselt, blokist saadi 4 punkti ja servil löödi 5 ässa ja eksiti 15 pallingul.

Järgmisena ootab Eesti meeskonda ees Euroopa Kuldliiga turniir, esimene alagrupimäng peetakse Tartus 27. juunil kell 21.00 Soome vastu. Lisaks kuuluvad samasse alagruppi veel Tšehhi ja Slovakkia.

Mängu käik:

Eesti algkoosseis: Markkus Keel, Markus Uuskari, Timo Lõhmus, Albert Hurt, Alex Saaremaa, Marx Aru, libero Johan Vahter. Lisaks kuulusid täna Eesti koosseisu Karli Allik, Aleksander Eerma, Mart Naaber ja Valentin Kordas.

Läti algkoosseis: Edvins Skruders, Hermans Egleskalns, Romans Sauss, Kristaps Šmits, Vladislavs Blumbergs, Jekabs Dzenis, libero Davis Melnis.

Hurda blokist auti rünnak viis kodumeeskonna avageimis 8:4 juhtima, kuid Egleskalnsi vedamisel suutsid lätlased viigini jõuda seisul 10:10. Edasi mindi punkt-punktis, kuni Eesti geimi lõpus Aru rünnakust 19:17 juhtima pääses, ent Läti viigistas veel 21:21. Otsustavatel hetkedel olid afa ikkagi paremad eestlased ja Saaremaa rünnak lõpetas geimi 25:21 Eestile.

Teises geimis tuli Karli Allik Hurda asemele, ülejäänud koosseis oli sama. See vaatus kulges Läti dikteerimisel, Šmitsi kaks ässpallingut suurendasid vahe 17:11-le. Eesti jõudis geimi lõpus veel kahe punkti kaugusele (19:21), aga rohkem punkte ei saadud ja geimi võitis Läti 25:19.

Kolmandas geimis jätkasid Alar Rikbergi hoolealused samas koosseisus, vaid Uuskari asemele tuli Valentin Kordas. Saaremaa viis Eesti juhtima 6:3 ja Läti peatreener võttis mõtlemisaja. Geimi keskpaigaks käristati vahe Kordase rünnakust ja Keele punktist 13:5-le, Keele asemele tuli Aleksander Eerma. Tagasi enam ei vaadatud ja geimi võitis Eesti tulemusega 25:12.

Neljandas geimis läks Eesti meeskond Kordase blokist auti rünnaku ja Alliku punkti järel ette 11:8. Aru serviäss andis kodumeeskonnale juba 14:9 edu ning ka see geim kuulus ülikindlalt Eestile. Lõppseisuks 25:16 ning kogu kohtumise võitis seega Eesti 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles