Tragöödia jalgpallimängul: vähemalt 12 inimest hukkus, sajad said vigastada

Christopher Krutto
Copy
Jalgpallifännid päästmas Cuscatlani staadioni tragöödias viga saanuid.
Jalgpallifännid päästmas Cuscatlani staadioni tragöödias viga saanuid. Foto: Milton Flores/AP/Scanpix

El Salvadori pealinnas San Salvadoris juhtus kohaliku jalgpalli kõrgliiga mängul traagiline õnnetus, mis nõudis vähemalt 12 inimelu.

Õnnetus toimus, kui San Salvadori tiim Alianza läks vastamaisi Santa Ana Fasi vastu. Kohtumine peeti Cuscatlani staadionil, millele mahub enam kui 50 000 inimest. See on Kesk-Ameerika suurim staadion.

Tragöödia toimus, kui suur hulk fänne proovisid siseneda staadionile pärast seda, kui väravad olid juba suletud. BBC Sport kirjutab, et inimesed jäid väljaku ja tagant pressiva inimmassi vahele kinni ning seetõttu osa inimesi hukkus.

Kohalikud ametnikud usuvad, et osale fännidele müüdi kohtumisele võltspileteid ning juhtunu osas on alustatud uurimist.

Ametnike sõnul sai erinevate traumade tõttu ravi 90 inimest, kuid El Salvadori tsiviilkaitse esindaja Luis Alonso Amaya sõnul sai lausa 500 inimest juhtunu tõttu ravi ning paljud neist viidi haiglasse.

El Salvadori terviseministri sõnul on enamik haiglas viibijaid stabiilses seisundis ning haiglasse jõudnutest pole seni keegi surnud.

Tragöödia tõttu jäetakse El Salvadori kõik riikliku taseme mängud ära. Lisaks avaldati juhtunu üle kahetsust ning avaldati toetust hukkunute lähedastele.

Hukkunute kehad kaeti Alianza klubi lipuga
Hukkunute kehad kaeti Alianza klubi lipuga Foto: Milton Flores/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles