Kaia Kanepi lõpetas Prantsusmaal neljakuise põua (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi suutis enne tänast viimati maailma esisajasse kuulunud mängija alistada Austraalias.
Kaia Kanepi suutis enne tänast viimati maailma esisajasse kuulunud mängija alistada Austraalias. Foto: LUKAS COCH

Eesti naiste tennise esireket Kaia Kanepi (WTA 71.) edenes Prantsusmaal Strasbourgis toimuva WTA 250 kategooria turniiril teise ringi.

Avaringis oli eestlanna 6:3, 6:2 üle hiinlanna Wang Xinyust (WTA 60.). Kanepi lõi tund ja 14 minutit kestnud matšis kolm ässa ja tegi neli topeltviga, Wang patustas kuue topeltveaga. Mängitud punktidest suutis Kanepi endale kallutada 64, Wang 36.

Tasub aga märkida, et viimati suutis Kanepi maailma edetabelis esisajasse kuuluva mängija seljatada enam kui neli kuud tagasi, kui oli Austraalia lahtiste soojendusturniiril üle ungarlannast Anna Bondarist. 

Pärast seda on Kanepi küll kahel puhul võidurõõmu mekkinud, kuid need on tulnud 227. ja 500. tabelireal asunud tennisistide üle.

Kanepi järgmiseks vastaseks Prantsusmaal on kas rumeenlanna Sorana Cirstea (WTA 34.) või prantslanna Clara Bureli (WTA 108.).

Lisaks on Kanepi Strasbourgis üles antud paarismängus, kus jagab väljakut venelanna Angelina Gabuevaga (WTA 986.). Tandemi vastaseks on avaringis Su-Wei Hsieh (Hiina Taipei, edetabelikoht puudub) ja Xinyu Wang (Hiina, WTA 60.).

Kuigi Eesti tenniseliit taunib Venemaa algatatud sõjategevust Ukrainas, pole nad president Allar Hindi sõnul positsioonis, et keelata või lubada oma sportlastel ühe või teise mängijaga mängida või mitte mängida.

«ATP, WTA ja ITF on teinud omad mängureeglid. Võta ükskõik milline meie mängija, ta peab võistlema vastavalt sellele, kelle turniiritabel vastaseks annab. Meie mängijad on profid ning peavad lähtuma ITFi, ATP, WTA reeglitest, mis on tehtud üle meie peade,» ütles Hint juba mullu oktoobris, kui teema esimest korda päevakorral oli. Nimelt mängis siis agressorriigi esindajaga paarismängu Elena Malõgina.

Malõgina on võistlustules muide ka nüüd Strasbourgis: kvalifikatsiooni teises ringis alistas ta täna edetabelikohata prantslanna Severine Deppneri, jõudes nõnda esmakordselt kvalifikatsioonikadalipust WTA põhitabelisse. Tema avaringi vastaseks on austraallanna Kimberly Birrell (WTA 111.).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles