AMETLIK ⟩ Vähemalt ühel alal venelasi järgmise aasta Pariisi olümpial ei näe (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa tõstjatel Pariisi olümpiale asja pole.
Venemaa tõstjatel Pariisi olümpiale asja pole. Foto: YURI KOCHETKOV

Kui rahvusvaheline vehklemisliit otsustas Pariisi olümpiast unistavatele venelastele vastu tulla, nihutades EMi tänavu sügisesse, siis maailma tõstmisisad agressorriigi vastu nõnda solidaarsed polnud.  

Nimelt kukkus selle nädala esmaspäeval ehk 15. mail kuupäev, mil rahvusvahelisele tõstmisliidule (IWF) tuli esitada nende sportlaste nimed, kes soovivad Pariisi olümpiale kvalifitseeruda.

Kui Valgevene poolt läkitati IWFile näiteks 13 sportlase nimed, siis venelased otsustasid seda mitte teha. Põhjuseks rahvusvahelise alaliidu poolt seatud tingimused, mis nägid ette sportlaste ranget neutraalsust.

Näiteks ei tohtinud ülesantavad sportlased olla kuidagi seotud agressorriigi sõjaväe või muu korrakaitse organisatsiooniga. Samuti polnud lubatud mingil kujul sõja toetamine või pooldamine

IWF lubas kõik sportlased üksipulgi ka läbi käia ning lisas, et igasuguse teadliku tingimuste rikkumisega kaasneks atleedile 5000 USA dollari ja alaliidule 100 000 USA dollari suurune rahatrahv.

Nõnda otsustasidki venelased ühtegi tõstjat rahvusvahelisele alaliidule mitte üles anda. Laupäeval kinnitas IWFi täitevkomitee ka olümpiale kvalifikatsiooni alustavad sportlased, mis tähendab, et Pariisi olümpial ühtegi Venemaa tõstjat ei näe.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles