Kergejõustiku Euroopa meister purustas maailmarekordi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
María Pérez.
María Pérez. Foto: Slavek Ruta

Üks asi on maailmarekordi enda nimele võtmine, kuid teine varasema purustamine. Selle viimasega sai äsja hakkama hispaanlanna María Pérez.

Nimelt läbis Pérez Tšehhis Poděbradys toimunud 35 km maanteekäimise võistluse 2 tunni 37 minuti ja 15 sekundiga, ületades veidi vähem kui kaks kuud tagasi peruulanna Kimberly Garcia Leoni püstitatud varasema tippmargi koguni 29 sekundiga.

Hispaanlannad võtsid Poděbradys toimunud võistlusel kolmikvõidu: Pérezile järgnesid Raquel González ja Cristina Montesinos.

«Ainuüksi lõpetamise tunne oli täna imeline ja see aeg on lihtsalt autasu selle pingutuse eest. Ma ei seadnud enne starti endale kindlat eesmärki, vaid läksin lihtsalt endast parimat andma,» sõnas Pérez Euroopa alaliidu pressiteenistusele.

Võimsa tulemuse valguses tõusis hispaanlanna suurpretendendiks ka augustis toimuvaks MMiks. Varasemast on tal tiitlivõistlustelt ette näidata EMi kuld: seda 2018. aastal Berliinis, kui distantsiks oli veel 20 km.

Kuigi värske maailmarekord vajab veel ametlikku kinnitamist, raporteeris Euroopa alaliit, et enne Pérezt hoidis hispaanlastest viimati kergejõustiku maailmarekordit enda käes Francisco Fernandez. Seda 2008. aastal, kui alaks oli meeste 10 000 m käimine.​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles