Soome poiss provotseeris, eestlane läks õnge ja tekkiski rassismiskandaal (21)

Ville Arike
, reporter
Copy
Tipptasemel lähevad sisuliselt igas mängus vastamisi nii valge– kui ka mustanahalised mängijad. Erinevate rasside olemasoluga tuleb harjuda juba noorest peast. Pildil, millel on illustreeriv tähendus, on NBA korvpallurid LeBron James (vasakul) ja Luka Doncic.
Tipptasemel lähevad sisuliselt igas mängus vastamisi nii valge– kui ka mustanahalised mängijad. Erinevate rasside olemasoluga tuleb harjuda juba noorest peast. Pildil, millel on illustreeriv tähendus, on NBA korvpallurid LeBron James (vasakul) ja Luka Doncic. Foto: Mark J. Terrill/AP Photo/Scanpix

Nädalavahetusel Tallinnas peetud noorte korvpalliturniiril lahvatanud rassismiskandaal näitas, et sellest tuleb õppida, teha omad järeldused ja püüda sarnaseid juhtumeid edaspidi vältida. Muu hulgas näitas sedagi, et enne järelduste tegemist tuleb mõlemad pooled ära kuulata.

Vahejuhtum toimus võistlusel Tallinn Nord Cup peetud U12 vanuseklassi poiste mängul Kohila SK ja Soome klubi Munkkiniemi Kisapojat (MuKi) vahel. MuKi treeneri Antti Pesoneni sõnul solvati tema tumedanahalist hoolealust rassistliku sõnaga, hiljem võtnud eestlased ette ka klubi Aasia taustaga mängija. Et MuKi andis asjast teada meie põhjanaabrite meedia lipulaevale, ajalehele Helsingin Sanomat, kus lugu laupäeva õhtupoolikul ilmus, sai see kõlapinna nii siin- kui ka sealpool lahte.

Kohila poiste juhendaja Kaur Heinaru omakorda lausus, et kõik sai alguse vastasmängija solvavast käitumisest tema hoolealuse suhtes. «Ta tegi ühe meie mängija kehakaalu kohta solvavaid märkusi. Veidi hiljem pani see vastasmängija meie mängijale korvpallikeeles «kulbi» ning seejärel tegi korvpallimängu juurde mittekuuluvaid häälitsusi,» kirjeldas Heinaru.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles