Eesti tüdrukud võitlesid kõvasti, kuid selgetest kaotustest polnud pääsu. Peatreener: vahel tuleks treenida-mängida poistega

Ville Arike
, reporter
Copy
Kõigile Eesti U17 koondise liikmetele kingiti pärast viimast alagrupimängu lillekimp.
Kõigile Eesti U17 koondise liikmetele kingiti pärast viimast alagrupimängu lillekimp. Foto: Facebook/Eesti naiste jalgpall

Eestis jätkub U17 vanuseklassi neidude EM-finaalturniir jalgpallis, kuid seda peoperenaiste osaluseta. Piirduda tuli alagrupiturniiri kolme mänguga, kuid see polnud ootamatu. Kaotustele vaatamata võivad eestlannad võistlusele püstipäi tagasi vaadata.

Küsimus ei ole tulemustes. Laupäeval kaotati selle vanuseklassi valitsevale maailmameistrile Hispaaniale 0:6, enne seda tiitlikaitsjale Saksamaale 0:5 ning käesoleval võistlusel Hispaania kõrval poolfinaali jõudnud Šveitsile 0:4. Eesti ja tippude tasemevahe on olemas, küsimus oli muus. Võistkond ei lagunenud üheski mängus ja võitles lõpuni. Koduse alaliidu soov oligi, et mängitaks väärikalt. See soov täideti, sest väiksema pingutuse korral olnuks skoorid tublisti hullemad.

Mängude iseloomu tõttu on mõistetav, et eestlannadest jäid enim pildile väravavahid ja kaitsjad. Kui leidus Eesti mängu jälginud skaute, said väravavahtide Liisa Liimetsa (mängis Šveitsi ja Saksamaa vastu) ning Katarina Elisabeth Käpa (mängis Hispaania vastu) nimed kindlasti nende märkmikku kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles