VIDEO Rassistid ajasid jalgpallihooaja ühe säravama mängija nutma

Postimees Sport
Copy
Madridi Reali ääreründaja Vinicius juunior.
Madridi Reali ääreründaja Vinicius juunior. Foto: Xinhua/ZUMA/Scanpix

Madridi Reali ääreründaja Vinicius juunior sattus viimases Hispaania kõrgliiga mängus Valenciaga rassistlike rünnakute ohvriks.

Kohtumine lõppes Viniciusele 90+7. minutil vägivaldse käitumise eest teenitud punase kaardiga. Selleks ajaks oli Brasiilia pallivõlur endast juba täiesti välja viidud. Valencia fännid solvasid teda terve mängu vältel ning Vinicius andis sellest korduvalt ka kohtunikule märku.

«Hispaania meistrivõistlused kuulusid kunagi Ronaldinhole, Ronaldole, Cristianole ja Messile, täna kuuluvad need rassistidele,» teatas Vinicius Instagramis.

«See polnud esimene, teine ega ka kolmas kord. Rassism on La Ligas tavapärane. Liiga arvates on see normaalne, samamoodi arvab ka alaliit,» lisas Vinicius, kes on sel hooajal olnud üks säravamaid mängijaid maailmas.

La Liga president Javier Tebas ei tahtnud Viniciuse süüdistusi omaks võtta ning asus vasturünnakule. Tema sõnul on Vinicius jätnud kohale tulemata kahele koosolekule, kus arutati, kuidas rassismiprobleemiga võidelda. «Enne kui hakkate La Ligat kritiseerima ja laimama, peate end korralikult informeerima,» ütles Tebas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles