JÄÄHOKI MM Kanada sai üllatuskaotuse, mis võib neile edasises faasis saatuslikuks saada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Norralased alistasid karistusvisete järel Kanada.
Norralased alistasid karistusvisete järel Kanada. Foto: Ints Kalnins

Kuigi Norra koondisel jäähoki MMil veerandfinaali asja pole, õnnestus neil turniiri edasist käiku silmas pidades tublisti kaarte segada.

Nimelt suutsid norrakad täna mõneti üllatuslikult lisaajale järgnenud bullitiseerias Kanadast jagu saada: otsustava litri saatis vahtralehemaa väravavõrku Thomas Olden. Matš ise lõppes seisuga 2:2, norralaste poolt tegid skoori Andres Martinsen ja Sondre Olden, Kanada leeris Milan Lucic ja Lawson Crouse. 

Too tulemus tähendab aga, et Kanada langes B-alagrupis kolmandaks ning veerandfinaalis tuleb neil vastamisi minna kas Rootsi või USAga. Mõlemad meeskonnad on siiani vaid võite tunnistavad ning selgitavad A-grupi võitja saatuse homses omavahelises kohtumises. 

B-alagrupi teises kohtumises oli Kasahstan 4:3 üle Sloveeniast. Võitjate poolelt olid täpsed Nikita Mikhailis, Batyrlan Muratov, Yevgeni Rymarev ja Maxim Muhkametov, kaotajate tabamused kirjutati Anze Kuralti (2) ja Jan Drozgi nimele. 

Mis puudutab grupi neljandat edasipääsejat, siis sellele kohale ihuvad hammast Läti ja Slovakkia. Lätlased kohtuvad viimasel päeval Šveitsiga, slovakid omakorda Norraga. Kui meeskonnad lõpetavad võrdsete punktide peal, saadab edu Slovakkiat, kes teenis omavahelises kohtumises 2:1 võidu.

B-alagrupp
B-alagrupp Foto: Wikipedia

A-alagrupis jätkas täna võimsalt Rootsi, kes oli Dennis Everbergi, Andre Peterssoni, Lucas Raymondi ja Carl Grundstromi väravate toel 4:1 üle Taanist. Kaotajate auvärava viskas Niklas Jensen. 

Õhtuses kohtumises Austria ja Ungari vahel läks pärast 3:3 lõppenud normaal- ja lisaaega samamoodi vaja karistusviskeid. Bullitiseerias põrusid ungarlased aga täiega, nimelt ei suutnud nad ühtegi litrit Austria võrku saata. 

Austria mängus visatud väravate eest hoolitsesid Marco Rossi, Steven Strong ja Lukas Haudum, ungarlaste eest skoorisid Istvan Sofron (2) ja Milan Horvath. 

Mis puudutab selle grupi neljandat edasipääsejat, siis sellele kohale ihuvad hammast Saksamaa ja Taani. Sakslased kohtuvad viimasel päeval Prantsusmaaga, taanlased omakorda Soomega.

A-alagrupp
A-alagrupp Foto: Wikipedia

Edasine play-off-tabel näeb välja selline, kus alagrupi võitjad kohtuvad teise alagrupi neljandatega, lisaks lähevad veerandfinaalides vastamisi teine-kolmas. 

Play-off-tabel
Play-off-tabel Foto: Wikipedia
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles