Hokifännid armusid Soomes longerosse: kavatsen seda 20 kg koju viia!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Enamik hokifännide esimene joogieelistus on ikka helesinises purgis lonkero.
Enamik hokifännide esimene joogieelistus on ikka helesinises purgis lonkero. Foto: IMAGO/Heikki Saukkomaa

Tamperes ja Riias toimuv jäähoki MM on Soome lahe kaldaile meelitanud mitmeid hokisõpru üle maailma, kes avastavad mängude vahel ka palju muud.

Neile, kes otsustasid külastada Soomet, pole fännialadel pääsu Gin Long Drink'ist, mida meie põhjanaabrid hellitavalt longeroks (kirjapilt: lonkero) kutsuvad. Paljud hokisõbrad on rohke reklaami tõttu otsustanud ka kosutusjooki proovida ning seejärel soomlaste «leiutisse» ära armunud.

«Kuigi ma olen rohkem õllesõber, siis see on tõesti hea kraam. Väga värskendav jook,» sõnas Tidi temalt esmamuljeid pärima tulnud Iltalehti reporterile.

Sakslannad Nadine ja Sandra olid veelgi kiitvamad. «Saksamaal pole sul võimalik midagi sellist leida, enamik pole sellisest joogist varem midagi kuulnud!» sõnas esimene, mille peale teine lisas: «Kavatseme kindlasti seda endaga koju kaasa võtta. Nii palju kui võimalik: kas või terve 20-kilogrammise kohvri!»

Kuigi alkohol, on soomlaste longero vägagi reaalsete spordisidemetega. Nimelt tuldi tootega turule 1952. aasta Helsingi olümpiamängude tarbeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles