Eestlased tõid peatreeneriks varem Austraalias, Norras, Barbadosel, LAVis ning Trinidad ja Tobagos töötanud eksperdi (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lauatennis. Pilt on illustreeriv.
Lauatennis. Pilt on illustreeriv. Foto: Facebook / Eesti lauatenniseliit

Eesti lauatenniseliit andis teada, et on sõlminud lepingu suure rahvusvahelise treenerikogemusega rootslase Marcus Gustafsoniga, kellest saab meie rahvuskoondise uus juhendaja ja siinsete treenerite koolitaja.

1970. aastal sündinud Gustafsson on varasemalt töötanud peatreenerina Austraalia, Norra, Barbadose, Lõuna-Aafrika Vabariigi ning Trinidad ja Tobago rahvuskoondiste juures. Lisaks on tal ulatuslik noortetöö kogemus Rootsist, Austraaliast, Norrast ja Inglismaalt. 2019. aastast kuni käesoleva aasta aprillini oli Gustafson just Inglismaa noortekoondise juht.

Marcus Gustafson
Marcus Gustafson Foto: Eesti Lauatenniseliit

Eestis soovib Gustafson keskenduda esialgu samuti rohkem just noorte treenimisele. «Mul on väga hea meel koostöö algamise üle Eesti lauatenniseliiduga. Viibisin just hiljuti Eesti juuniorite treeninglaagris ning hindan kõrgelt nende motiveeritust ja positiivset töössesuhtumist,» ütles Gustafson pressiteates.

«Oleme oma esimeseks peamiseks sihiks seadnud osalemise Euroopa noorte meistrivõistlustel selle aasta juulis Poolas. Kõik Eesti mängijad, ka täiskasvanud, vajavad kindlasti rohkem rahvusvahelist võistlus- ja treeningkogemust, mida püüan maksimaalselt pakkuda,» lisas ta.

Eesti lauatenniseliidu juhatuse esimehe Priit Lehtlaane sõnul alustati koostööd Gustafsoniga tulenevalt alaliidu juhatuse visioonist tuua Eesti lauatennise juurde just märkimisväärse rahvusvahelise taustaga peatreener, kes aitaks viia Eesti mängijad oma arengus uuele tasemele.

«Marcuse senine töökogemus ning selle töö tulemused üle maailma on muljetavaldavad ning usume, et tema teadmised ja oskused aitavad eriti meie noortel näha rohkem maailma lauatennist ning saada rahvusvahelisi kogemusi, mis oleks kindlasti suureks motivaatoriks nende arenguteel,» ütles Lehtlaan.

Gustafsoniga sõlmiti esialgu leping käesoleva hooaja lõpuni, kuid alaliidul on võimalus seda edaspidi pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles