VIDEO ⟩ Denver pääses LeBron Jamesi ajaloolise esituse kiuste ajaloolisest taagast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
LeBron James (kollases) oli küll hiilgav, ent mitte piisavalt, sest NBA finaali on asja ikkagi Nuggetsil.
LeBron James (kollases) oli küll hiilgav, ent mitte piisavalt, sest NBA finaali on asja ikkagi Nuggetsil. Foto: Ashley Landis

Korvpalliliigas NBA selgus läinud ööl esimene finalist, kui Denver Nuggets oli neljandat korda parem Los Angeles Lakersist. Otsustav võit ei tulnud nende jaoks aga kergelt, sest vastasleeris tegi ajaloolise esituse LeBron James. 

Lakers võitis avaveerandi 34:28 ja läks poolajal riietusruumi 78:53 eduseisus. Sealt naastes haarasid aga Nuggetsi mehed juhtohjad ning eduka veerandaja toel pääsesid nemad omakorda 94:89 ette.

Kuigi Lakers jätkas üritamist – ja neile jäi ka viimane viskesõna –, ei õnnestunud neil Denverist uuesti mööda rebida ning lõpusireeni kõlades vaatas tabloolt vastu Nuggetsi 113:111 võit.

Kohtumise viimased kolm minutit:

Kuigi Nuggets võitis seeria kuivalt, mängudega 4:0, olid kõik kohtumised tasavägised. Meenutuseks, et kolm eelmist matši olid lõppenud 132:126, 108:03 ja 119:108.

Viimaseks jäänud kohtumises tassisid Nuggetsid nende raskekahurvähi: Nikola Jokic viskas 30, Jamal Murray 24 ja Aaron Gordon 22 punkti. Üldse ajasid nad läbi seitsme mehega. 

Lakersi mänguvankrit vedas eeskätt LeBron James, kes viibis 38-aastasena väljakul 47 minutit ja 56 sekundit – st, mees puhkas kõigest neli sekundit –, visates selle ajaga 40 punkti, noppides 10 lauapalli ja jagades 9 korvisöötu. 

Nõnda sai Jamesist vanim mängumees, kes NBA play-off'ides 40 punkti piiri ületanud. 

Jamesi kohtumise tipphetked:

Finaali jõudnud Nuggets tegi samuti ajalugu: nimelt olid nad siiani üks kuuest meeskonnast, kel polnud kordagi kullaseeriasse asja olnud. Nüüd kannavad seda rasket koormat edasi vaid Los Angeles Clippers, Minnesota Timberwolves, Charlotte Hornets, Memphis Grizzlies ja New Orleans Pelicans.

Nuggetsi finaalivastaseks tuleb kas Miami Heat või Boston Celticsi. Hetkeseisuga on seal (väga) jäme ots Heati käes, kes juhib seeriat mängudega 3:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles